Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Νίκος Αθανασάκης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ - Τα μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου

Ο Νίκος Αθανασάκης γραμματέας του ΠΑΣΟΚ – Τα μέλη του νέου Πολιτικού Συμβουλίου

Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη με 230 ψήφους ο Νίκος Αθανασάκης. Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρώτη με 164 ψήφους στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Προειδοποίηση Παπανδρέου για αντιλήψεις που δημιουργούν «οικόπεδα και φέουδα».

28

Νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξελέγη με 230 ψήφους ο Νίκος Αθανασάκης. Συνολικά στην ψηφοφορία έλαβαν μέρος 285 στελέχη του κόμματος και υπήρξαν 40 λευκά ψηφοδέλτια και 15 άκυρα.

Τον Ν.Αθανασάκη πρότεινε για τη θέση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, χαρακτηρίζοντάς τον «δύναμη σταθερότητας» και πολιτικό με μεγάλη πείρα και απαράμιλλο ήθος, ενώ αποκάλυψε και το παρατσούκλι του λέγοντας: «Όλοι γνωρίζουμε ότι πάνω σου μπορούμε να στηριχθούμε και δεν είναι τυχαίο ότι σε έχουν βαπτίσει αρκούδο».

Η απερχόμενη γραμματέας του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εξελέγη πρώτη, με 164 ψήφους, στο νέο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Στις υπόλοιπες θέσεις του 20μελούς οργάνου εκλέγονται οι:

Ευ.Βενιζέλος (154), Π.Μπεγλίτης (150), Α.Διαμαντοπούλου (125), Γ.Παναγιωτακόπουλος (114), Χρ.Πολυζωγόπουλος (112), Θ.Πάγκαλος (109), Αθ.Τσούρας (109), Κ.Σκανδαλίδης (107), Π.Ευθυμίου (106), Τ.Αντωνίου (102), Χρ.Παπουτσής (101), Β.Παπανδρέου (100), Φ.Γεννηματά (100), Στ.Τζουμάκας (100), Μ.Κοππά (91), Ν.Μπίστης (91), Π.Κουκουλόπουλος (84), Σ.Ράπτη (83) και Μ.Δαμανάκη (68) που εκλέγεται λόγω ποσόστωσης για την παρουσία γυναικών στα όργανα αντί του Ρ.Σπυρόπουλου.

Δεν εξελέγησαν οι Ρ.Σπυρόπουλος (81), Μ.Χρυσοχοΐδης (76), Α.Κοτσακάς (71), Ε.Χριστοφιλοπούλου (45), Τ.Μωροπούλου (34).

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του κόμματος είχε προτείνει πέντε νέα πρόσωπα για το Πολιτικό Συμβούλιο τους Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Π.Ευθυμίου, Π.Μπεγλίτη, Σ.Ράπτη, Μ.Χρυσοχοΐδη και Ε.Χριστοφιλοπούλου, αφήνοντας εκτός τους Μ.Αποστολάκη, Ν.Κατσέλη, Π.Φασούλα, Α.Γκερέκου και Β.Παπαχρήστο που ήταν μέλη στην παλαιά σύνθεση του οργάνου.

Από τα στελέχη που προτάθηκαν από τον Γ.Παπανδρέου εκτός Πολιτικού Συμβουλίου έμειναν οι Ρ.Σπυρόπουλος και Μ.Χρυσοχοΐδης, λόγω της ποσόστωσης που έχει θεσπίσει το ΠΑΣΟΚ για την συμμετοχή γυναικών στα όργανα και η Ε.Χριστοφιλοπούλου που δεν συγκέντρωσε τον απαραίτητο αριθμό ψήφων.

Στη διαδικασία της εκλογής του νέου Πολιτικού Συμβουλίου υπήρξαν πέντε «αντάρτες» υποψήφιοι, οι Τ.Αντωνίου, Στ.Τζουμάκας, Ν.Μπίστης, Τ.Μωροπούλου (δεν εξελέγη) και Α.Κοτσακάς (δεν εξελέγη).

Από τα 303 μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, ψήφισαν 285, τα λευκά ήταν 14 και τα άκυρα 8.

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε μια αναβαθμισμένη μορφή του Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα ονομάζεται Κοινοβουλευτικό Συμβούλιο και τίθεται υπό τον γραμματέα της Κ.Ο. Δημήτρη Ρέππα. Θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, πέραν του Χ.Καστανίδη, θα έχουν ο Γ.Φλωρίδης και ο Μ.Παπαϊωάννου, με αρμοδιότητες στους τομείς οικονομίας/ανάπτυξης και κοινωνικών και μορφωτικών υποθέσεων αντιστοίχως.

Όλα δείχνουν ότι τον τομέα επικοινωνίας και εκπροσώπησης του κόμματος αναλαμβάνει ο Πέτρος Ευθυμίου.

Όπως ανέφερε στην ομιλία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα θα εφαρμόσει σύστημα «μαν του μαν» απέναντι σε κάθε υπουργό, ώστε να μην περνούν αντιλαϊκά νομοσχέδια από την κυβέρνηση, ενώ προειδοποίησε ότι δεν θα ανεχθεί την αντίληψη που κατακερματίζει το ΠΑΣΟΚ και δημιουργεί «οικόπεδα και φέουδα για να εξυπηρετηθούν προσωπικές στρατηγικές».

Κατά την ομιλία του ο Γ.Παπανδρέου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας ότι η πολιτική της δείχνει καθαρά την ιδεολογία της Δεξιάς, χαρακτήρισε επικοινωνιακό τρικ τα περί μεσαίου χώρου, κατήγγειλε τον πρωθυπουργό για ανεκπλήρωτες υποσχέσεις και είπε ότι η συντηρητική παράταξη με τις πρακτικές της δεν μπορεί να υποστηρίζει ότι υπηρετεί την πατρίδα.

Στις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος λέγοντας ότι «όσο και αν το επιχειρεί ο κ. Παπανδρέου, δεν θα καταφέρει να διαστρέψει την πραγματικότητα. Δεν θα καταφέρει τα προβλήματα του ίδιου και του κόμματός του να τα εξάγει στην κοινωνία και τη χώρα. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν και ο ίδιος παραδέχεται ότι απέναντι στο έργο της νέας διακυβέρνησης το μόνο που έχει να αντιπαραθέσει είναι η αυτοπεποίθηση του ΠΑΣΟΚ».

Ομιλία Αθανασάκη

Ο νέος γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, μιλώντας στο σώμα, αμέσως μετά την εκλογή του, είπε ότι η νίκη του ΠΑΣΟΚ είναι η λέξη στην οποία συμπυκνώνεται όλη η προσπάθεια του Κινήματος. Προσθέτοντας ότι ο ίδιος θα εργαστεί με τη στήριξη όλων και η δουλειά του είναι να οργανώσει με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά των στελεχών και των μελών του κόμματος.

Ο κ. Αθανασάκης αναφέρθηκε στην ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και στον Ανδρέα Παπανδρέου, αποτίμησε ως θετικό το έργο των κυβερνήσεων του κόμματος και απένημε τα εύσημα Αναφέρθηκε στην παρουσία και την προσφορά της προκατόχου του, απονέμοντάς, σημειώνοντας ότι η κα Ξενογιαννακοπούλου δέχθηκε χτυπήματα ακόμη και κάτω από τη ζώνη.

Αναφερόμενος σε θέματα ανανέωσης τόνισε ότι αυτή δεν μπορεί να είναι ασανσέρ για τα πρόσωπα, αλλά να αφορά αρχές και νοοτροπίες. Επίσης, τόνισε οι θέσεις του κόμματος είναι προσδιορισμένες από το συνέδριο και ο ίδιος θα κινηθεί σε αυτό το πλαίσιο και το ίδιο οφείλουν να πράξουν και τα άλλα στελέχη.

Όπως ανέφερε είναι δικαίωμα κάθε στελέχους να έχει την άποψή του και αυτό είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του ΠΑΣΟΚ, αλλά επισήμανε τη διαφορά μεταξύ ιδανικών λογίων, αναλυτών και σχολιαστών της επικαιρότητας και εκείνων που εργάζονται για την επίτευξη των στόχων που από κοινού έχουν τεθεί. Είμαστε όλοι εθελοντές, τόνισε, κανένας δεν μας έφερε με το ζόρι και κανένας δεν μας κρατά με το ζόρι στο ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Αθανασάκης χρησιμοποίησε το χιούμορ που διαθέτει σε δύο περιπτώσεις: Στην πρώτη περίπτωση ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν (ήταν το 81% περίπου), αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να έχουμε σταλινικά ποσοστά. Στη δεύτερη περίπτωση, χρησιμοποίησε την αναφορά του προέδρου του κόμματος στο προσωνύμιό του ως «αρκούδου», ευχαριστώντας τον κ. Παπανδρέου που το έκανε γνωστό σε όλη τη χώρα και διευκρίνισε ότι δεν προτίθεται να πέσει σε χειμερία νάρκη, αλλά και ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να μη σφίξει κανένα πολύ στην αγκαλιά του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024