Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γ. Γούμενος, σε αναμονή του Πρωτοδικείου

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο Γ. Γούμενος, σε αναμονή του Πρωτοδικείου

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν πρωταρχικός σκοπός... Για τον Γιάννη Γούμενο, γεγονός αναπόφευκτο. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση ζητά ο Ερασιτέχνης, καθώς το οικονομικό πρόβλημα στον «δικέφαλο του βορρά» είναι μεγάλο...

89

Για τη συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του ΠΑΟΚ ήταν πρωταρχικός σκοπός… Για τον Γιάννη Γούμενο, γεγονός αναπόφευκτο. Τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ. Διορισμένη από το Πρωτοδικείο διοίκηση ζητά ο Ερασιτέχνης, καθώς το οικονομικό πρόβλημα στον «δικέφαλο του βορρά» είναι μεγάλο…

Οι πρώτες αντιδράσεις έδωσαν την εντύπωση ότι πρόκειται για τη λύτρωση του ΠΑΟΚ, μόνο που οι άνθρωποι πάνω στους οποίους θεωρητικά θα στηριχτεί ένα ολόκληρο οικοδόμημα δεν είναι διατεθειμένοι να αποτελέσουν – όπως το περασμένο καλοκαίρι – δεκανίκι κανενός.

Ο Γιάννης Γούμενος τον τελευταίο μήνα βάδιζε σε τεντωμένο σχοινί, σε ότι αφορά ασφαλώς το ζήτημα της παραίτησης, διότι ο σύλλογος βρίσκεται σε αυτή τη κατάσταση περισσότερα από δύο χρόνια. Είχε διαβεβαιώσει τα μέλη του ΑΣ ότι θα υπέβαλε τη παραίτησή του, πριν από τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Ωστόσο, συζητήσεις που φέρεται να είχε με επιχειρηματίες, προσπαθώντας να τους πείσει να ασχοληθούν με τον ΠΑΟΚ, ήταν η αιτία της καθυστέρησης που παρατηρήθηκε.

Μέσα όμως από τις επαφές που έκανε, διαπίστωσε ότι ουδείς από τους ανθρώπους με τους οποίους συζήτησε, έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν με μια ομάδα της οποίας τα χρέη ξεπερνούν τα 25 εκατομμύρια ευρώ.

Υπό αυτές τις συνθήκες αλλά και λόγω των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, ο Γιάννης Γούμενος αποφάσισε να παραιτηθεί, όπως ασφαλώς και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

«Συνημμένα σας διαβιβάζουμε ακριβές αντίγραφο της υπ αριθμ. 48/13.11.2006 απόφασης του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της οποίας αποφασίσθηκε ομόφωνα από τα μέλη του να τεθούν οι παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ.Σ. του Α.Σ. ΠΑΟΚ προκειμένου να κινηθεί και να υλοποιηθεί η διαδικασία διορισμού προσωρινής διοίκησης» αναφέρει χαρακτηριστικά το πρώτο σκέλος της ανακοίνωση.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε έλαβαν μέρος πέραν του Γιάννη Γούμενου, οι Γεώργιος Τσολακίδης (Α αντιπρόεδρος), Ηλίας Παντελιάδης (Β αντιπρόεδρος), Βασίλειος Παγώνης (Μέλος), Νικόλαος Ζελομοσίδης (Μέλος), Αριστοτέλης Μπιτσιάνης (Μέλος).

Πλέον, δράση αναλαμβάνει ο ΑΣ ΠΑΟΚ και για την ακρίβεια ο Θανάσης Κατσαρής.

Αρχικώς, επικράτησε διχογνωμία μεταξύ των παραγόντων σχετικά με τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Δεν ήταν μάλιστα απολύτως ξεκάθαρο ότι ο Θανάσης Κατσαρής θα έκανε αποδεκτή τη παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου.

Στον ΠΑΟΚ, πλέον, θα πρέπει να λειτουργήσουν άλλοι μηχανισμοί, ώστε να μπει ο σύλλογος στη σωστή κατεύθυνση. Καταρχήν, πρέπει να βρεθούν οι άνθρωποι που θα στελεχώσουν την ΠΑΕ.

Κάπου εδώ βρίσκεται το ένα μέρος του προβλήματος, καθώς στη πλειοψηφία τους οι παράγοντες που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις του καλοκαιριού, δεν είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν και πάλι τις ίδιες ευθύνες, προφανώς απογοητευμένοι από τα όσα μεσολάβησαν.

Ο λόγος για τους Κώστα Ορφανό και Γιώργο Καλύβα που σίγουρα δεν σκοπεύουν να λάβουν μέρος σε τέτοιου είδους διοικητικό σχήμα. Αυτομάτως, δημιουργείται ένα πρόβλημα σχετικά με τα πρόσωπα.

Συν τοις άλλοις, ο Γιώργος Κούδας είχε ξεκαθαρίσει πριν από περίπου έναν μήνα ότι «εγώ δεν θα ξαναπάρω μέρος σε μια μεσοβέζικη λύση. Αν πρόκειται για κάτι σοβαρό, να το συζητήσω».

Όλα αυτά θα τεθούν επί τάπητος στην ανοιχτή συγκέντρωση παραγόντων και φιλάθλων το βράδυ της Τετάρτης στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ.

Ο πρόεδρος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής, που έχει αναλάβει να δημιουργήσει επαφές και συναντήσεις, μίλησε για το θέμα που δημιουργήθηκε στην συχνότητα του Κρατικού ρ/σ Μακεδονίας και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η λύση του Πρωτοδικείου είναι υποχρεωτική. Πρέπει να πάμε σεαυτήν, ώστε όσοι διοριστούν να προχωρήσουν χωρίς ευθύνες για τη λύση των προβλημάτων.

» Όσοι συμμετέχουν, θα βγουν μέσα από συζητήσεις. Το ζητούμενο είναι να μην ξαναγυρίσουμε πίσω και να μην προστεθούν άλλες μαύρες σελίδες στην ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

» Χρειάζεται σύμπνοια για να λύσουμε το τεράστιο πρόβλημα. Η οικονομική κατάσταση είναι αντίθετη με την αγωνιστική πορεία. Πρέπει όλοι να είμαστε στρατιώτες στην παρούσα φάση. Κανείς δεν περισσεύει. Χρειάζεται συστράτευση των ανθρώπων του ΠΑΟΚ.

» Θα τους καλέσουμε όλους να βοηθήσουν. Είμαι αισιόδοξος. Στο παρελθόν ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε όλες τις δυσκολίες. Επί Βουλινού και Μπατατούδη η κατάσταση ίσως ήταν και χειρότερη.

» Την Κυριακή πρέπει η Τούμπα να είναι γεμάτη για να βοηθηθεί η ομάδα, αγωνιστικά και οικονομικά. Τα χρήματα θα τα διαχειριστούμε πλέον εμείς με διαφάνεια και ενημέρωση των φιλάθλων».

Σε άλλη ερώτηση, σχετικά με την ανταπόκριση των φίλων της ομάδας, ο κ. Κατσαρής τόνισε:

«Το καλοκαίρι υπήρξε ανταπόκριση φιλάθλων και παραγόντων, με αποτέλεσμα να μαζέψουμε ένα τεράστιο ποσό.

» Εάν οι φίλαθλοι αντιληφθούν ότι ο Γούμενος είναι παρελθόν, θα συστρατευθούν για να καλυφθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τότε θα είναι πιο εύκολος και ο ερχομός επενδυτή».

Διεθνών απόντων…

Το πρόγραμμα προετοιμασίας του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και σήμερα με δέκα απόντες διεθνείς ποδοσφαιριστές. Μαζί με αυτούς και ο Μόμσιλο Βούκοτιτς, ο οποίος βρίσκεται στο Βελιγράδι και αναμένεται αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Οι απόντες ήταν οι διεθνείς που θα γυρίσουν την Πέμπτη. Τραυματίες είναι δύο, οι Θανάσης Τσίγκας και Χρήστος Μελίσσης, που θα μπουν μάλλον απότην Τρίτηστο ομαδικό πρόγραμμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024