Ο Ολλανδός -τρεις φορές- παγκόσμιος πρωταθλητής της Red Bull εξασφάλισε την pole position για έβδομο διαδοχικό αγώνα αυτή τη σεζόν και όγδοο σερί συνολικά, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του αείμνηστου Βραζιλιάνου Άιρτον Σιένα από το 1989!
Ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε την pole position και ισοφάρισε το ρεκόρ του Άιρτον Σιένα από το 1989.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο πρωταθλητής της Red Bull Racing μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας δήλωσε ότι δεν περίμενε να πάρει την pole position, μετά τα χθεσινά προβλήματα που άφησαν την RB20 υποστροφική, αντιμετωπίζοντας παράλληλα θέματα ισορροπίας, ειδικά στο μεσαίο τμήμα της ιταλικής πίστας.
«Πλέον το αυτοκίνητο είχε λίγο καλύτερη αίσθηση και μπορούσα να πιέσω λιγάκι», πρόσθεσε ο Ολλανδός πιλότος, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ενόψει του αυριανού αγώνα.
Ο Μαξ Φερστάπεν, πάντως, τα ξεπέρασε σήμερα (18/65) και χάρη σε έναν απίστευτο χρόνο στο Q3 (1:14.746) άφησε πίσω του τους δύο πιλότους της McLaren, Όσκαρ Πιάστρι (2ος) και Λάντο Νόρις (3ος). Δίπλα στον νικητή του Grand Prix του Μαϊάμι, Λάντο Νόρις, θα εκκινήσει αύριο (19/5) ο Σαρλ Λεκλέρκ με Ferrari.
Οι δύο ομάδες θα «λύσουν» τις διαφορές τους στην ρεβάνς του Λονδίνου, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, μετά την αποψινή ισοπαλία στο Μετροπολιτάνο.
Η Άρσεναλ άνοιξε το σκορ της αναμέτρησης χάρη σε πέναλτι του Γιόκερες στο 44' ενώ στο 56′ ο Άλβαρες ισοφάρισε σεε 1-1 για την Ατλέτικο και πάλι από τα 11 βήματα.
Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε 46 πόντους στο 2ο ημίχρονο, πέτυχε μόνο 33 κι έτσι δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το +6 με το οποίο είχε νικήσει στο 1ο παιχνίδι. Δεύτερη σερί χρονιά τροπαιούχος στο Europe Cup η Μπιλμπάο.