Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί ούτε με το αντιπολιτικό lifestyle ούτε με αναπαλαίωση παλιών συνταγών

Χαρίτσης: Ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί ούτε με το αντιπολιτικό lifestyle ούτε με αναπαλαίωση παλιών συνταγών

Ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς θα αναρτά κάθε Κυριακή σημείωμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα τοποθετείται για τις εξελίξεις και την επικαιρότητα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί ούτε με το lifestyle και την αντιπολιτική ούτε με τη αναπαλαίωση των «παλιών ορθόδοξων» συνταγών του παρελθόντος, υπογράμμισε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης στο πρώτο Κυριακάτικο σημείωμα που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και θα αναρτά αντίστοιχα κάθε εβδομάδα τοποθετούμενος για τις εξελίξεις και την επικαιρότητα.

Συνεχίζοντας ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ηττηθεί «μόνο όταν οι πολίτες πιστέψουν ότι υπάρχει μια σοβαρή, αξιόπιστη και πραγματικά διαφορετική εναλλακτική λύση που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να βελτιώσει τις ζωές τους».

«Η Νέα Αριστερά θα είναι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο και τις γειτονιές, στη Βουλή και τους χώρους δουλειάς»

Αναφέρθηκε επίσης στον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η καμπάνια της Νέας Αριστεράς, στέλντονας παράλληλα ένα μήνυμα στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. «Είμαστε ένα νέο κόμμα χωρίς μεγάλους πόρους. Η προεκλογική εκστρατεία μας δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην εθελοντική προσφορά. Η επιτυχία όμως θα εξαρτηθεί από τη δικιά σας δράση, από τη δικιά σας δημιουργική διάθεση, από το δικό σας μαχητικό πνεύμα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα τόνισε για το ζήτημα της Παλαιστίνης, θέτοντας ερωτήματα σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Το ζήτημα είναι λοιπόν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας», τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με το διακύβευμα περιόδου για το Παλαιστινιακό.

Αναλυτικά το σημείωμα του Αλέξη Χαρίτση:

«Λοιπόν, ξεκινήσαμε!

Προχτές στην Κέρκυρα σηκώθηκε κι επίσημα η αυλαία της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Αριστεράς.

Λίγους μόνο μήνες από τη δημιουργία της, η Νέα Αριστερά δίνει δυναμικά το «παρών» στις ευρωπαϊκές εκλογές. Η Νέα Αριστερά δεν θα είναι παρούσα μόνο στη νέα Ευρωβουλή. Η Νέα Αριστερά θα είναι παρούσα στο Ευρωκοινοβούλιο και τις γειτονιές, στη Βουλή και τους χώρους δουλειάς, για να δώσει φωνή στο δίκιο των πολιτών. Θα είναι παρούσα με πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγώνα για να ηττηθεί η Δεξιά και η πολιτική της, για να ανοίξει ένας νέος δρόμος για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Σε αυτήν την καμπάνια θα πούμε μερικά απλά πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα. Ο Μητσοτάκης δεν θα ηττηθεί ούτε με το lifestyle και την αντιπολιτική ούτε με τη αναπαλαίωση των «παλιών ορθόδοξων» συνταγών του παρελθόντος. Ο Μητσοτάκης θα ηττηθεί μόνο όταν οι πολίτες πιστέψουν ότι υπάρχει μια σοβαρή, αξιόπιστη και πραγματικά διαφορετική εναλλακτική λύση που μπορεί να αλλάξει τη χώρα και να βελτιώσει τις ζωές τους.

Μια εναλλακτική λύση για το σήμερα και το αύριο της χώρας, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί μόνο με θεμέλιο την προγραμματική πρόταση της σύγχρονης Αριστεράς και κινητήριο δύναμη την ενεργοποίηση της κοινωνίας. Για να νικήσουμε δεν πρέπει να πούμε κάτι σαν αυτό που λέει ο Μητσοτάκης, αλλά κάτι πραγματικά διαφορετικό, κάτι που μπορεί να μας βγάλει από το τέλμα και να ανοίξει νέα προοπτική για την Ελλάδα.

Σε αυτήν την καμπάνια λέμε συγκεκριμένα πράγματα και αναδεικνύουμε τα μεγάλα διλήμματα της πολιτικής συγκυρίας:

Θα δεχτούμε το κλείσιμο της Λάρκο που μεθοδεύει η κυβέρνηση; Θα συνεχίσουμε με την πολιτική των απολύσεων, της αποδιάρθρωσης της παραγωγικής βάσης της χώρας, της ερήμωσης ολόκληρων περιοχών και της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού;

Ή θα χαράξουμε μια σύγχρονη βιομηχανική πολιτική στο πλαίσιο ενός βιώσιμου παραγωγικού μοντέλου για τη χώρα; Ενός παραγωγικού μοντέλου που θα στηρίζεται στις ποιοτικές θέσεις εργασίας, την αναδιανομή του πλούτου, την ισόρροπη ανάπτυξη των τομέων της οικονομίας καθώς και στην βιώσιμη και δίκαιη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση;

Το δίλημμα είναι φανερό και στην εξωτερική πολιτική. Θα συνεχίσουμε με τη λογική της κυβέρνησης Μητσοτάκη η οποία κάνει εξωτερική πολιτική για να ικανοποιήσει το εκλογικό ακροατήριο της σκληρής Δεξιάς, συσσωρεύοντας αδιέξοδα σε όλα τα μέτωπα; Θα συνεχίσουμε με την πολιτική που έγινε ο μεγάλος χορηγός του εθνικιστικού VMRO στη Βόρεια Μακεδονία, οδήγησε τις σχέσεις με την Αλβανία στο ναδίρ και διαιωνίζει την τόσο επιζήμια κούρσα των εξοπλισμών με την Τουρκία;

Ή θα χαράξουμε μια υπεύθυνη εθνική στρατηγική, μακριά από ψηφοθηρικούς λαϊκισμούς και εθνικιστικές πλειοδοσίες; Μια στρατηγική που θα αποσκοπεί στην επίλυση των προβλημάτων στις διμερείς σχέσεις στη βάση του διεθνούς δικαίου και την ενίσχυση της σταθερότητας σε ολόκληρη την περιοχή.

Το δίλημμα παίρνει ιστορικό χαρακτήρα στην περίπτωση της μαρτυρικής Παλαιστίνης. Θα συνεχίσει η Ελλάδα να σιωπά για τη γενοκτονία στη Γάζα, στηρίζοντας επί της ουσίας την εγκληματική πολιτική του ακροδεξιού Νετανιάχου;

Ή θα στηρίξει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες ειρήνης που παίρνουν μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ισπανία; Θα συνεχίσουμε με τη λογική του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ ή θα βρεθούμε με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας;

Την περασμένη εβδομάδα η Νέα Αριστερά κάλεσε όλα τα κόμματα της προοδευτικής αντιπολίτευσης σε κοινή δράση για να φέρουμε στη Βουλή το ζήτημα της Γάζας και να πιέσουμε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες για ην ειρήνη. Το ΚΚΕ αρνήθηκε επίσημα την πρότασή μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ δεν απάντησαν.

Ως ένα βαθμό είναι κατανοητό, παραμονές εκλογών, τα κόμματα να θέλουν να αναδείξουν τις διαφορές τους. Ωστόσο, αισθάνομαι την ανάγκη να επισημάνω ότι το ζήτημα της ειρήνης και της δικαίωσης του παλαιστινιακού λαού έχει μια ηθική και ιστορική σημασία πολύ μεγαλύτερη από τους δικούς μας κομματικούς ανταγωνισμούς. Εξελίσσεται σε εμβληματικό διακύβευμα της εποχής μας – και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Όχι με όρους μικροκομματικής διαχείρισης, όχι με τη σιωπή.

Το ζήτημα είναι λοιπόν να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βρεθεί η Ελλάδα στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα, θα ήθελα να απευθυνθώ στα μέλη και τους φίλους της Νέας Αριστεράς. Είμαστε ένα νέο κόμμα χωρίς μεγάλους πόρους. Η προεκλογική εκστρατεία μας δεν μπορεί παρά να στηριχτεί στην εθελοντική προσφορά.

Πιθανότατα θα υπάρξουν οργανωτικές αρρυθμίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Η επιτυχία όμως θα εξαρτηθεί από τη δικιά σας δράση, από τη δικιά σας δημιουργική διάθεση, από το δικό σας μαχητικό πνεύμα.

Μας χωρίζει λιγότερο από ένας μήνας από τις κάλπες της 9ης Ιουνίου. Σας καλώ να δώσουμε αυτόν τον ωραίο αγώνα με κέφι, συλλογικό πνεύμα και ανοιχτή καρδιά. Να συζητήσουμε με τους πολίτες που αμφιταλαντεύονται, με όπλα το πρόγραμμα και τα επιχειρήματά μας, με το ήθος που απαιτεί η κοινωνία και ταιριάζει στην παράδοση της Αριστεράς.

Αυτό τον ωραίο αγώνα θα τον δώσουμε όλες-οι μαζί και θα τον κερδίσουμε!».

Η ανάρτηση του Αλέξη Χαρίτση:

inSports

Θρήνος στο ΝΒΑ: «Έφυγε» ο θρυλικός Τζέρι Γουέστ (pic)

Ο μεγάλος Τζέρι Γουέστ έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024