Ο ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Έλον Μασκ, βρισκόταν εδώ και αρκετό καιρό σε διαδικασία αναζήτησης του αντικαταστάτη του από τη θέση του CEO της εταιρείας. O λόγος είναι ότι έκανε μία δημοσκόπηση, όπου 5 στους 10 χρήστες του γνωστού κοινωνικού δικτύου, θέλησαν να φύγει από την θέση του εκτελεστικού διευθυντή.

Κατόπιν τούτων, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι βρήκε έναν νέο διευθύνοντα σύμβουλο για το Twitter, ή την X Corp. όπως ονομάζεται τώρα. Παρόλα αυτά δεν κατονόμασε τον νέο CEO, αλλά είπε ότι θα ξεκινήσει σε περίπου έξι εβδομάδες.

«Περιμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter »

Στα μέσα Νοεμβρίου, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου αγόρασε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για 44 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε σε δικαστήριο του Ντέλαγουερ ότι δεν θέλει να είναι Διευθύνων Σύμβουλος καμίας εταιρείας. Κατά την κατάθεσή του, ο Μασκ είπε: «Περιμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλον να τρέχει το Twitter με την πάροδο του χρόνου».

Περισσότερο από ένα μήνα αργότερα, έγραψε στο Twitter: «Θα παραιτηθώ από διευθύνων σύμβουλος μόλις βρω κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά». Η δέσμευση ήρθε αφού εκατομμύρια χρήστες του Twitter του ζήτησαν να παραιτηθεί σε μια δημοσκόπηση που δημιούργησε ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος και υποσχέθηκε να τηρήσει.

Οι πρώτες ενέργειες του Μασκ ως CEO

Η αλλαγή αυτή της πολιτικής, ακολουθεί μία σειρά άλλων χαοτικών ενεργειών στην Twitter Inc από τότε που την εξαγόρασε ο Μασκ, ενώ ο ίδιος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας. Ο Μασκ απέλυσε υψηλόβαθμα στελέχη της διοίκησης, αλλά και περίπου ποσοστό 50% των υπαλλήλων της Twitter, ενώ ο ίδιος ταλαντεύονταν σχετικά με τον καθορισμό της οικονομικής συνδρομής για την υπηρεσία Twitter Blue.

Ο Μασκ προχώρησε επίσης στην απενεργοποίηση των λογαριασμών αρκετών δημοσιογράφων έπειτα από μία διαμάχη σχετικά με τη δημοσιοποίηση στοιχείων για τις μετακινήσεις του με το αεροσκάφος του.

Ο ίδιος προχώρησε την Παρασκευή στην αποκατάσταση των λογαριασμών αυτών μετά την άσκηση κριτικής από κυβερνητικούς αξιωματούχους, από ομάδες υποστηρικτών και από δημοσιογραφικούς οργανισμούς σε αρκετές χώρες παγκοσμίως. Μερικοί από τους επικριτές της Twitter υποστήριξαν ότι η αναφερόμενη πλατφόρμα παραβιάζει την ελευθερία του Τύπου.