Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε εξέλιξη κύμα σφοδρών χιονοπτώσεων - Συναγερμός για νέα επιδείνωση

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε εξέλιξη κύμα σφοδρών χιονοπτώσεων – Συναγερμός για νέα επιδείνωση

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες που αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί το νέο σφοδρό κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική, ακόμη και σε περιοχές των νοτίων προαστίων.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για έντονα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες που θα φέρει η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» ενώ αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα σε αρκετές περιοχές, καθώς οι χιονοπτώσεις θα είναι πυκνές τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο επικαιροποιημένο  δελτίο της ΕΜΥ, τη Δευτέρα (06/02/2023) χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές θα σημειωθούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Έρχεται νέα επιδείνωση των φαινομένων

Ειδικά για την Αττική χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του MEGA Χριστίνας Ρήγου, την Δευτέρα θα συνεχίσει την επέλαση της η κακοκαιρία, επηρεάζοντας με χιόνια ένα τμήμα της χώρας, αλλά το κρύο θα είναι δριμύ.

Θα χιονίσει στα πεδινά της Θράκης, στα νότια της Χαλκιδικής, στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο, μέχρι περίπου και τη Χίο, στην ανατολική Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, στις Σποράδες, στην Εύβοια, πρόσκαιρα στα βόρεια νησιά των Κυκλάδων και στην Κρήτη. Στις συγκεκριμένες περιοχές αναμένονται χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά και μόνο στην Κρήτη θα χιονίζει στα ημιορεινά από τα 500μ αλλά πυκνά.

Για ακόμα μια ημέρα το κομμάτι Εύβοια και ανατολική Στερεά θα δεχτεί έντονα φαινόμενα, αλλά κατά διαστήματα μέσα στη μέρα, με εξάρσεις και υφέσεις. Στα νότια της χώρας θα εκδηλωθούν καταιγίδες, ενώ στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, αλλά θα δημιουργηθεί ισχυρός παγετός και σε περιοχές στα βορειοδυτικά ο παγετός θα είναι ολικός, αφού το θερμόμετρο θα δείχνει αρνητικές τιμές όλη την ημέρα.

Αναμένονται ελάχιστες θερμοκρασίες με τιμή ακόμα και -15C βαθμούς. Το κρύο θα είναι τσουχτερό και κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα πλησιάσει τους 5-10 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τοπικά 11 στο νότιο Αιγαίο.

Η αισθητή θερμοκρασία θα είναι μικρότερη, αφού θα πνέουν σφοδροί άνεμοι, βορειοανατολικοί 7-9 μποφόρ στο Αιγαίο, 4-6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις στα βόρεια και ανατολικά σε χαμηλά υψόμετρα, σχεδόν πεδινά του νομού, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες. Στη συνέχεια θα υπάρξει μια ύφεση των φαινομένων και θα χιονίσει εκ νέου το βράδυ, ωστόσο περιμένουμε τη Δευτέρα εξασθενημένες χιονοπτώσεις, μικρότερης έντασης στο νομό. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2-5 βαθμούς , και θα φυσάει βορειοανατολικός άνεμος 7-8 μποφόρ.

Για πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική τις επόμενες ώρες που θα φτάσουν ακόμα και στα παραθαλάσσια του νόμου κάνει λόγο ο Σάκης Αρναούτογλου

Αναλυτική πρόγνωση

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα Δευτέρα αναμένονται κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις  στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τη Θράκη (τις πρωινές ώρες), τις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές των Κυκλάδων και της Κρήτης και από αργά το βράδυ στην ανατολική Μαγνησία.

Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές -στα κεντρικά και βόρεια- με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή και θα κυμαίνεται σε κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, ο οποίος στα βόρεια θα είναι τοπικά ολικός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Μακεδονία παροδικά αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή ασθενείς χιονοτπώσεις. Στη Θράκη χιονόνερο και κατά περιόδους χιονοπτώσεις οι οποίες τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον ένα) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Ασθενείς τοπικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και στα ορεινά – ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και από αργά το βράδυ πυκνές χιονοπτώσεις στην ανατολική Μαγνησία. Στην ανατολική Στερεά και τις Σποράδες πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις. Στην ανατολική Πελοπόννησο παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ στρεφόμενοι από αργά το απόγευμα βαθμιαία σε βόρειους βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά – ημιορεινά χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου χιονόνερο και κατά περιόδους τοπικά πυκνές χιονοπτώσεις. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 7 με 8, τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 06 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο ή κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με χιονόνερο και κατά διαστήματα χιονοπτώσεις οι οποίες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λιγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 04 βαθμούς Κελσίου.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024