Νέα δημοσιεύματα φέρνουν στο φως άγνωστες πληφορίες για το παρασκήνιο των ερευνών του θανάτου της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας Κάρολος, είχε “ανακριθεί” από τη Βρετανική Αστυνομία το 2005, σχετικά με τον θάνατο της πρώην γυναίκας του, Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Η πράξη αυτή ήταν μέρος της επιχείρησης Paget, κατά την οποία ερευνούσαν διάφορες θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας.

Η επιχείρηση στήθηκε από τη Βρετανική Μητροπολιτική Αστυνομία το 2004.

Ο πρώην επικεφαλής της Scotland Yard, Τζον Στίβενς, ανέφερε στη Daily Mail ότι μίλησε στον Πρίγκιπα Κάρολο σχετικά με ένα σημείωμα που έγραψε η πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995 και στο οποίο έλεγε:

«Ο σύζυγός μου σχεδιάζει ένα «ατύχημα» στο αυτοκίνητό μου, πρόβλημα στα φρένα και σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι», για να μπορέσει να παντρευτεί την Τίγκι Λεγκ-Μπουρκ, τη νταντά του πρίγκιπα Ουίλιαμ και Χάρι.

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα πήραν διαζύγιο το 1996.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος, μίλησε στο St. James’s Palace αφού έγινε δημοσίως γνωστό το σημείωμα το 2003.

Υπήρχαν ισχυρισμοί σχετικά με την εμπλοκή του Δούκα της Ουαλίας και άλλων μελών της βασιλικής οικογένειας, αλλά έπρεπε να βρούμε και να εξετάσουμε τα στοιχεία πρωτού τον πλησιάσουμε για επίσημη ανάκριση, είπε ο Στίβενς και συμπλήρωσε πως δεν βρήκαν κάποιο στοιχείο για να στηρίξουν το σενάριο που περιγραφόταν στο σημείωμα της Νταϊάνα.

Ο Στίβενς είχε διαβάσει το σημείωμα στον πρίγκιπα Κάρολο και τον ρώτησε γιατί να το έγραψε η πριγκίπισσα, με τον Κάρολο να απαντά πως δεν γνώριζε τίποτα για το σημείωμα μέχρι που δημοσιοποιήθηκε.

Στη συνέχεια ρώτησε τον γαλαζοαίματο εάν το είχε συζητήσει ποτέ με τη σύζυγό του και εάν γνώριζε πως αυτά ήταν τα συναισθήματά της.

Ο πρίγκιπας Κάρολος απάντησε πως δεν ήξερε τίποτα σχετικά και δεν γνώριζε πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, πίστευε κάτι τέτοιο για εκείνον.

Όπως τόνισε ο Στίβενς στη Daily Mail, ο Πρίγκιπας Κάρολος, «ήταν πολύ συνεργάσιμος γιατί δεν είχε τίποτα να κρύψει».

Αν και ο πρίγκιπας Κάρολος είχε δεχθεί να συνεργαστεί στην έρευνα αυτή της αστυνομίας, ο πατέρας του πρίγκιπας Φίλιππος, είχε αρνηθεί να σχολιάσει τους σχετικούς ισχυρισμούς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο