Ο Ερμής είναι ο πλανήτης που στην αστρολογία συμβολίζει την επικοινωνία, την καθαρή σκέψη την αλήθεια και τα ταξίδια.

Ταξίδια, μετακινήσεις, γνωριμίες, συμφωνίες, διαπραγματεύσεις, μεταφορικό μέσο, σχέση  με αδέρφια και γείτονες είναι μερικοί από τους τομείς που έχουν άμεση επιρροή από την πορεία του Ερμή στο ζωδιακό κύκλο.

Έτσι όταν ο Ερμής γυρνά ανάδρομος, πράγμα που συμβαίνει 3-4 φορές το χρόνο όλα αυτά τα πράγματα μπλέκονται.

Πότε θα είναι Ανάδρομος ο Ερμής το 2021;

Τα χρονικά διαστήματα που ο Ερμής θα κινείται φαινομενικά ανάδρομος είναι:

  • 30 Ιανουαρίου έως 21 Φεβρουαρίου 2021
  • 30 Μαϊου έως 22 Ιουνίου 2021
  • 27 Σεπτεμβρίου έως 18 Οκτωβρίου 2021

Η καλή πλευρά του ανάδρομου Ερμή

1. Ανανεώνουμε τους όρκους μας

Μπορούμε πιτσουνάκια μου! Αν είμαστε ήδη σε μια σχέση γάμου ή συμβίωσης, αυτή είναι η τέλεια στιγμή για να ανανεώσουμε τις υποσχέσεις μας ο ένας στον άλλο. Δεν μιλώ για τελετές, αλλά για κάτι πιο απλό: να πάμε στο εστιατόριο όπου είχαμε το πρώτο μας ραντεβού, να δούμε παλιές φωτογραφίες και να μιλήσουμε για το πόσο μακριά έχουμε φτάσει στην σχέση μας από τότε που γνωριστήκαμε.

2. Να είμαστε σίγουροι ότι δεν παίρνουμε τα πάντα πολύ προσωπικά

Οι άνθρωποι θα πουν συχνά προσβλητικά λόγια που δεν σημαίνουν τίποτα, όλο αυτό το διάστημα, επειδή η σκέψη τους είναι «συννεφιασμένη» και οι δεξιότητες επικοινωνίας τους είναι σε παύση! Αν ο καλύτερος φίλος μας ξαφνικά έγινε το πιο ευαίσθητο πρόσωπο στον κόσμο, ας του δώσουμε το πλεονέκτημα της αμφιβολίας.

3. Back up των δεδομένων μας!

Ήρθε η ώρα να αποθηκεύσουμε σε σκληρό δίσκο ή σε ένα στικάκι τα δεδομένα του υπολογιστή ή του λαπτοπ μας, έτσι ώστε, αν χαθούν, να μην πάθουμε κρίση. Ωστόσο, καλό θα ήταν να αποφύγουμε και το delete αρχείων και εγγράφων, καθώς μπορεί κατά λάθος να σβήσουμε και κάτι πολύ σημαντικό και μετά να μη μπορούμε να το ανακτήσουμε.

4. Διαβάζουμε τα ψιλά γράμματα σε κάθε σύμβαση ή συμφωνία

Κάνουμε πολλές ερωτήσεις. Φυσικά, δεν μπορούμε να βάλουμε την ζωή μας σε αναμονή μόνο και μόνο από κάποιο ανόητο πλανήτη, αλλά προσαρμόζουμε τον τρόπο ζωής μας λίγο, έτσι ώστε τα πράγματα να λειτουργούν πιο ομαλά. Η επικοινωνία μπορεί να είναι ένα κομφούζιο τώρα, αλλά κάνουμε το καλύτερο μας για να πάρουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε.

5. Διπλοτσεκάρουμε κάθε πληροφορία που μας δίνεται, ιδίως όσον αφορά τις ρυθμίσεις για τις μετακινήσεις!

Κατά τη διάρκεια ενός ανάδρομου Ερμή, μπορούν να γίνουν τα μεγαλύτερα λάθη και παρανοήσεις με τα μέσα μεταφοράς! Ελέγχουμε δρομολόγια, ώρες, καθυστερήσεις, επιτρεπόμενο βάρος αποσκευών, κρατήσεις… τα πάντα!

6. Ξαναβρίσκουμε μια παλιά αγάπη ή έναν πρώην καλύτερο φίλο μας

Είναι μια εξαιρετική στιγμή για να επανεξετάσουμε τις παλιές σχέσεις και να δούμε που βρίσκονται στην πορεία της ζωή μας. Φυσικά, δεν εννοώ ότι χρειάζεται να τους επαναφέρουμε στη ζωή μας, άλλωστε συχνά τα πράγματα που προσπαθούμε να ξεκινήσουμε κατά τη διάρκεια του ανάδρομου Ερμή καταλήγουν να είναι βραχυπρόθεσμα ούτως ή άλλως, αλλά μπορεί να υπάρχουν πολλά να μάθουμε από την επανένωση. Θα μπορούσαμε π.χ. να διαπιστώσουμε ότι το κλείσιμο αυτών των σχέσεων, είναι ακριβώς ό, τι μας χρειάζεται.

7. Εργασίες σχετικά με το βιογραφικό μας ή τις προσωπικές πληροφορίες μας

Ο ανάδρομος Ερμής ευνοεί την επανεγγραφή, την αναθεώρηση ή την επεξεργασία τυχόν εγγράφων. Γιατί να μην θέσουμε λοιπόν αυτή την ενέργεια σε καλή χρήση και να επεξεργαστούμε π.χ. εκ νέου το βιογραφικό μας ; Θα μπορούσαμε να βάλουμε λίγες «σάλτσες» στο βιογραφικό στην σελίδα του ιστολογίου μας ή να κάνουμε κάποιες αλλαγές στα επιχειρηματικά μας σχέδια.

8. Διαβάζουμε παλιά περιοδικά

Αν ψάξουμε πίσω σε παλιά περιοδικά ή φορητούς υπολογιστές μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα εκπλαγούμε από τα πράγματα που μπορούμε να διαβάσουμε και τι αποκαλύψεις μας γίνονται! Θα είναι απίστευτο για εμάς, να δούμε πόσο μακριά έχουμε πάει και τι ανάπτυξη έχουμε κάνει! (Επίσης, είναι συνήθως αρκετά καλό για να γελάσουμε!)

9. Γυρίζουμε σε παλιές συνήθειες

Θεωρώ, ότι είναι από τις καλύτερες περιόδους για να ακούσουμε παλιά άλμπουμ μουσικής που αγαπούσαμε, να παρακολουθήσουμε ταινίες που κάποτε σήμαιναν τόσα πολλά για εμάς και να επανεξετάσουμε δραστηριότητες που έχουμε εγκαταλείψει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο