Η μητέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ και προγιαγιά του πρίγκιπα Χάρι άφησε κληρονομιά 14 εκατομμύρια στα δισέγγονά της όταν πέθανε το 2002.

Η Ελίζαμπεθ Μπόουζ-Λάυον ήταν η σύζυγος του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ΄ του Ηνωμένου Βασιλείου και μητέρα της Ελισάβετ Β΄ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Κόμισσας του Σνόουντον.

Υπήρξε Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1936 μέχρι το θάνατο του συζύγου της το 1952, ενώ έπειτα ονομαζόταν Βασίλισσα Ελισάβετ η Βασιλομήτωρ, ώστε να μην υπάρχει σύγχυση με την κόρη της.

Επίσης, υπήρξε η τελευταία Αυτοκράτειρα της Ινδίας.

Με τον θάνατό της το 2002 η Βασιλομήτωρ φρόντισε μέσα από τη διαθήκη της το πώς θα διανεμηθεί η περιουσία της.

Αυτή η περιουσία φαίνεται όμως να μην μοιράστηκε ισόποσα μεταξύ του ίδιου και του Ουίλιαμ, καθώς επιθυμία της ήταν ο Χάρι να πάρει τα περισσότερα.

Ο λόγος είναι περισσότερο θέμα «θρόνου», αφού όταν πεθάνει η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Κάρολος θα γίνει βασιλιάς και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ θα γίνει ο νέος πρίγκιπας της Ουαλίας.

Αυτό σημαίνει ότι μαζί με το δουκάτο της Κουρνουάλης θα έχει στην κατοχή του και ταμεία που χρηματοδοτούν τις δημόσιες, τις φιλανθρωπικές και τις ιδιωτικές δραστηριότητες του διαδόχου του θρόνου.

Σημειώνεται ότι ο Χάρι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του με την Όπρα Γουίνφρεϊ έκανε αρκετά παράπονα για το γεγονός ότι αποκόπηκε οικονομικά από το παλάτι μετά και το επεισοδιακό Megxit λέγοντας πως χρησιμοποίησε μερικά από τα λεφτά που του άφησε η μητέρα του Νταϊάνα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο