Η κουβέντα για την βιωσιμότητα στην μόδα έχει ανοίξει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Λίγα brands την κάνουν στ’ αλήθεια πράξη και ακόμα πιο λίγα βασίζουν εξ ολοκλήρου την φιλοσοφία τους σε αυτήν.

Η ηθική και βιώσιμη μόδα είναι το μέλλον και όταν μαθαίνουμε για ελληνικά brands που κάνουν την διαφορά σε αυτό το κομμάτι χαιρόμαστε πραγματικά.

Η εταιρεία The Upper Hand είναι μία από τις εταιρείες μόδας που πραγματικά νοιάζουνται. Τα άνετα, απαλά και όμορφα ρούχα του brand φτιάχνονται στην Ελλάδα 100%, ενώ απευθύνονται σε ολόκληρη την οικογένεια-για την ακρίβεια, μια οικογένεια βρίσκεται πίσω από το concept και την εταιρεία!

Με πρώτη έγνοια το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που, στην περίπτωση της The Upper Hand είναι σχεδόν μηδενικό, τα συγκεκριμένα ρούχα προσπαθούν να πουν και να κάνουν κάτι καλό. Οι άνθρωποι πίσω από το brand ασχολούνται με την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο, χωρίς να ξεχνούν τον πλανήτη, το περιβάλλον.

Έτσι, τα άτομα που εργάζονται για να την δημιουργία και παραγωγή των ενδυμάτων έχουν μια αξιοπρεπή εργασία, ενώ κάθε στάδιο της παραγωγής πραγματοποιείται όσο πιο…πράσινα γίνεται.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία συνεργάζεται με μια βιοτεχνία στην Θεσσαλονίκη, η οποία έχει πιστοποίηση GOTS (Global Organic Textile Standard, δηλαδή Παγκόσμιο Πρότυπο Βιολογικών Προϊόντων Κλωστοϋφαντουργίας). Η βιολογικότητα, λοιπόν, των ρούχων της The Upper Hands είναι πιστοποιημένη.

Όλες οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται πληρούν περιβαλλοντικά κριτήρια και το τελικό προϊόν φθάνει σοτν πελάτη χωρίς να έχει γίνει χρήση τοξικών χημικών και φυτοφαρμάκων για να παρασκευαστεί.

Για να λάβει την πιστοποίηση GOTS, ο κατασκευαστής πρέπει επίσης να πληροί κοινωνικά κριτήρια, όπως ασφαλείς συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς μεταξύ άλλων. Η πιστοποίηση GOTS συνδυάζει όλες τις ηθικές αξίες στις οποίες πιστεύει η The Upper Hand, όπως η οικολογία και οι ασφαλείς συνθήκες εργασίας κατά την παρασκευή.

Κάθε αγορά ρούχου από την The Upper Hand θα ωφελεί με ένα συμβολικό ποσό κάποιον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ή ίδρυμα. Εσείς θα αγοράζετε ένα ρούχο και κάποιος που έχει ανάγκη θα βοηθηθεί από αυτήν σας την κίνηση. Μάλιστα, θα μπορείτε να επιλέγετε και πού θα πάει η βοήθειά σας-για αρχή, η εταιρεία έχει επιλέξει δύο μη κερδοσκοπικές οργανώσεις στον Λίβανο και η λίστα σύντομα θα διευρυνθεί.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το brand και βρείτε το δικό σας αγαπημένο κομμάτι εδώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr