Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σπάικ Λι: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Σπάικ Λι: Ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για την 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο Σπάικ Λι ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τα 20 χρόνια από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τον κοροναϊό

Είκοσι χρόνια από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και ενόψει των εορτασμών της επετείου, ο πολυβραβευμένος αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι, ετοιμάζει μια σειρά ντοκιμαντέρ, ένα «ανεπανάληπτο πορτραίτο» των Νεοϋορκέζων και της αδάμαστης επιθυμίας και ικανότητάς τους να ξεπερνούν τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και τις καταστροφές.

Τα ντοκιμαντέρ θα ξεκινούν με την επίθεση του World Trade Center και θα καταλήγουν στην πανδημία του κοροναϊού, την επόμενη μεγάλη καταστροφή που συνέβη στην πόλη του, με χιλιάδες νεκρούς και ισχυρό αποτύπωμα όχι μόνο στην οικονομία και την κοινωνία αλλά και τον ψυχισμό των κατοίκων.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO  που ανακοίνωσε ότι η σειρά θα είναι διαθέσιμη μέσα στη χρονιά μέσω του HBO και της πλατφόρμας streaming HBO Max.

Τα ντοκιμαντέρ του βραβευμένου με πλήθος κινηματογραφικών βραβείων 63χρονου σκηνοθέτη που στο έργο του εξετάζει τις φυλετικές σχέσεις, τον ρατσισμό στην κοινότητα των μαύρων, το ρόλο των μέσων ενημέρωσης στη σύγχρονη ζωή, το έγκλημα στις πόλεις, τη φτώχεια και τα πολιτικά ζητήματα της σύγχρονης Αμερικής, θα περιλαμβάνει περισσότερες από 200 συνεντεύξεις μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί γιατί «η Νέα Υόρκη είναι η πιο απίστευτη πόλη στον κόσμο και πώς η ποικιλομορφία των κατοίκων της, συμβάλλει σε αυτό. Εδώ και αιώνες παρατηρητές και άνθρωποι παρακινούμενοι από το μίσος είχαν ανακηρύξει (…) τη Νέα Υόρκη νεκρή» λέει ο Σπάικ Λι.

Ο όμιλος δεν διευκρίνισε πότε ακριβώς θα αρχίσει να μεταδίδεται μέσω του HBO και της πλατφόρμας streaming HBO Max, σημειώνοντας ότι το «NYC Epicenters 9/11→ 2021½», όπως είναι ο τίτλος, θα είναι διαθέσιμο «τους επόμενους μήνες».

«Με περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, θα αναδείξουμε τι κάνει στ’ αλήθεια την πόλη της Νέας Υόρκης την πιο απίστευτη πόλη στον κόσμο και την ποικιλομορφία των κατοίκων της, που συμβάλλουν σε αυτό. Εδώ και αιώνες παρατηρητές και άνθρωποι παρακινούμενοι από το μίσος είχαν ανακηρύξει (…) τη Νέα Υόρκη νεκρή», πρόσθεσε δηκτικά ο σκηνοθέτης των ταινιών Do The Right Thing, BlacKkKlansman και Da 5 Bloods.

Η Λίσα Χέλερ και η Νάνσι Έιμπραχαμ, οι οποίες μοιράζονται την ευθύνη για τα ντοκιμαντέρ του HBO, εξέφρασαν ικανοποίηση για τη νέα συνεργασία του δικτύου με τον καταξιωμένο 63χρονο σκηνοθέτη, ο οποίος έχει ήδη γυρίσει μια σειρά για το κανάλι, με θέμα τις συνέπειες του πλήγματος του κυκλώνα Κατρίνα στη Νέα Ορλεάνη.

«Θεωρούμε ιδιαίτερα πολύτιμη την ικανότητα του Σπάικ Λι να δημιουργεί χρονικά ιστορικών γεγονότων, αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα ενώ ταυτόχρονα μας κάνει μάρτυρες της ανθρώπινης δύναμης και αντοχής», τόνισαν.

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024