Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γερμανία : Συνεργάζεται με τη Ρωσία για την παραγωγή εμβολίων κατά του κοροναϊού

Γερμανία : Συνεργάζεται με τη Ρωσία για την παραγωγή εμβολίων κατά του κοροναϊού

Σε μια κίνηση ματ, που εφόσον πραγματοποιηθεί θα αλλάξει ολόκληρο τον εμβολιαστικό χάρτη στη μάχη κατά του κοροναϊού ενδέχεται να προχωρήσει η Γερμανία και η Ρωσία

Σε μια κίνηση ματ, που εφόσον πραγματοποιηθεί θα αλλάξει ολόκληρο τον εμβολιαστικό χάρτη στη μάχη κατά του κοροναϊού ενδέχεται να προχωρήσει η Γερμανία και η Ρωσία.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συζήτηση που είχαν σήμερα ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, με τη γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Συγκεκριμένα, συζήτησαν τη δυνατότητα από κοινού παραγωγής εμβολίων κοροναϊού σε τηλεφωνική επικοινωνία τους, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την Τρίτη.

«Συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη συνεργασία για την καταπολέμηση της πανδημίας του κοροναϊού με έμφαση στις πιθανές προοπτικές για την από κοινού παραγωγή εμβολίων. Επιτεύχθηκε συμφωνία σχετικά με τη συνέχιση των επαφών για το θέμα μεταξύ των υπουργείων Υγείας των δύο χωρών και άλλων εξειδικευμένων οργανισμών» δήλωσε το Κρεμλίνο.

Η Ρωσία ετοιμάζει δοκιμές… μίξης εμβολίων

Το Σάββατο, η Μόσχα δήλωσε ότι είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει κλινικές δοκιμές στην Ουκρανία ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που συνδυάζει το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V με το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας (RDIF).

Kατά των πειραματισμών με τα εμβόλια κατά του κοροναϊού (μείωση του αριθμού των δόσεων από δύο σε μία ή περιορισμός των δύο δόσεων στο μισό η κάθε μία ή  καθυστέρηση στη χορήγηση της δεύτερης δόσης, προκειμένου να εμβολιασθούν περισσότεροι άνθρωποι έστω με την πρώτη δόση) τάχθηκε πάντως, στην παρούσα φάση τουλάχιστον, η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) κρούοντας καμπανάκι για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται ότι η Bild Zeitung το πρωί της Δευτέρας βγήκε με πρωτοσέλιδο «Έτσι επιβράδυνε η Μέρκελ την αγορά εμβολίων».

Το βασικό επιχείρημα: Όταν το περασμένο καλοκαίρι ο υπ. Υγείας Γενς Σπαν ήθελε να συμμαχήσει με τους συναδέλφους του από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ολλανδία για την παραγγελία 400 εκατομ. δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, η καγκελάριος Μέρκελ τον σταμάτησε.

Η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να τάχθηκε υπέρ μιας κοινής λύσης και για τις 27 χώρες της ΕΕ υπό την Κομισιόν. Αυτό επιβεβαίωσε στη ουσία τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024