Τόνοι μελανιού έχουν χυθεί γύρω από το κεφάλαιο «γυναικείος οργασμός» ενώ οι επιστημονικές έρευνες γύρω από το «μυστήριο» που τον περιβάλλει είναι αμέτρητες.

Οι τεχνολογικές εξελίξεις φυσικά δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός παιχνιδιού και κάπως έτσι μια επιστημονική ομάδα δημιούργησε την εφαρμογή Glow για smartphones, που έρχεται να ρίξει λίγο περισσότερο «φως» σε αυτό το ζήτημα.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή απευθυνόταν κυρίως σε γυναίκες που επιθυμούσαν μια εγκυμοσύνη.

Το Glow έδειξε μεταξύ άλλων ότι οι γυναίκες κάνουν περισσότερο σεξ τις ημέρες μεταξύ της 12ης και 15ης μέρας του έμμηνου κύκλου τους, γεγονός που εξηγείται επιστημονικά, καθώς οι γυναίκες είναι πιο γόνιμες τις ημέρες γύρω από την ωορρηξία τους, η οποία συμβαίνει συνήθως περίπου στα μισά ενός κύκλου 28 ημερών.

Σύμφωνα μάλιστα με την εν λόγω εφαρμογή,  οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν πιο εύκολα οργασμό στις πρώτες δύο με τρεις ημέρες γύρω από την έναρξη ενός κύκλου.

Αυτό θα μπορούσε να εξηγηθεί, λαμβάνοντας υπόψιν τα επίπεδα ορμονών, τα οποία «εκτοξεύονται» εκείνες τις ημέρες και, συνήθως οι γυναίκες έχουν αντίστοιχα αυξημένη σεξουαλική διάθεση.

Επίσης, στο δείγμα των 2.400 γυναικών που μέσω της εφαρμογής Glow συμμετείχαν στην έρευνα, διαπιστώθηκαν και τα παρακάτω ποσοστά στις πιθανότητες που έχει μια γυναίκα να φτάσει σε οργασμό, όσον αφορά τις πιο συνήθεις στάσεις στο σεξ.

  1. Εκείνη από πάνω: 43,1%
  2. Εκείνη στα τέσσερα: 28,6%
  3. Ιεραποστολική στάση: 18,8%
  4. Άλλη στάση: 9,5%

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr