Ένα σχολείο για κορίτσια στο Σίδνεϊ προσφέρει σε μαθήτριές του την ευκαιρία να μάθουν πώς να φροντίζουν σωστά ένα αυτοκίνητο ως βασική δεξιότητα.

 

Για να είμαστε δίκαιοι, οι περισσότεροι από εμάς δε θα έχουμε την πρώτη ιδέα για το πώς να αλλάζουμε ένα ελαστικό, ή να αλλάζουμε το λάδι ή να ελέγξουμε την πίεση των ελαστικών των αυτοκινήτων μας, αλλά είναι πραγματικά πρακτικό να γνωρίζουμε.

Αυτό μετράει διπλά στην Αυστραλία, όπου οι δρόμοι είναι μεγάλοι και ο καιρός είναι ζεστός.

Συντήρηση αυτοκινήτων

Γι ‘αυτό τα κορίτσια στο Stella Maris College στο Manly έχουν πάρει μαθήματα από τους τοπικούς «εκπαιδευτές αυτοκινήτων» Galmatic για να μάθουν πώς να φροντίζουν τα αυτοκίνητά τους και ελπίζουμε να διαλύσουν κάποια παλιά στερεότυπα στη διαδικασία.

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους, η Galmatic ισχυρίζεται ότι «ειδικεύονται στο να βοηθούν τις γυναίκες και τους εφήβους της Αυστραλίας να νιώθουν άνετα πίσω από το τιμόνι μέσω των πρακτικών εργαστηρίων συντήρησης αυτοκινήτων και διαδικτυακών μαθημάτων».

Η Ελένη Μητάκος τρέχει τα μαθήματα εδώ και 13 χρόνια και προσφέρει σε όλους τους εφήβους την ευκαιρία να μάθουν λίγο για το πώς να εκτελέσουν τη βασική συντήρηση σε αυτοκίνητα που συχνά είναι κάτι που δεν έχουμε διδαχθεί.

Είπε στην Daily Mail Australia: «Διδάσκουμε έως και 100.000 εφήβους ετησίως σε σχολεία, σε όλα τα μέρη του Σίδνεϊ. Ο πρωταρχικός στόχος είναι οι έφηβοι να αισθάνονται άνετα πίσω από το τιμόνι. Τελικά οδηγούν πολύ μεγάλα οχήματα τα οποία μπορεί να είναι πολύ ακριβά αν δε συντηρούνται σωστά».

«Δε μπορούμε να τονίσουμε περισσότερο σε όλους τους μαθητές μας, ότι δεν πρέπει ποτέ να αγνοήσετε ένα πρόβλημα με το αυτοκίνητό σας, πρέπει να το αντιμετωπίσετε για τη δική σας ασφάλεια».

Η Amy Smith, βοηθός διεύθυνσης και υπέυθυνη για την ευημερία στο κολέγιο, είπε ότι όλοι έμαθαν κάτι από τη συνεδρία και ότι ήταν μια πολλή ευεργετική άσκηση σύμφωνα με το ladbible.com.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr