Η εταιρεία παραγωγής Glory Films και ο Δήμος Κιμώλου συνδιοργανώνoυν το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Αρωγός του φεστιβάλ είναι η ανήσυχη εθελοντική ομάδα Κιμωλίστες και χορηγός του η εταιρεία Ορυκτών Μπεντομάιν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου Manuel de Coco υπογραμμίζει: «Στόχος μας είναι το φεστιβάλ να καθιερωθεί ως θεσμός, για το λόγο αυτό, παρότι η οικονομική υποστήριξη για το 2020 ήταν ελάχιστη, προτίμησα να συνεχιστεί έστω και με περιορισμένο αριθμό καλεσμένων, όπως και με λιγότερες προβολές ταινιών, από το να διεξαχθεί online ή να ακυρωθεί. O πολιτισμός πάντα βρίσκει διεξόδους ακόμα και στις πιο δύσκολες περιόδους της ιστορίας.»

Κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.

Το διαγωνιστικό τμήμα αποτελείται από έξι ταινίες μεγάλου μήκους, ενώ τρία ντοκιμαντέρ συμμετέχουν στο πρόγραμμα εκτός συναγωνισμού. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται σε διάφορα σημεία του νησιού.

Ταινία Έναρξης

Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει την Τρίτη 1/9 με την προβολή του ντοκιμαντέρ παραγωγής ΕΡΤ «Πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κιμώλου» σε σκηνοθεσία του Μανώλη Παπανικήτα. Το ντοκιμαντέρ διάρκειας 27 λεπτών περιγράφει τις καλύτερες στιγμές του φεστιβάλ 2019. Ενα πρωτοποριακό ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο φεστιβάλ για το φεστιβάλ.

Την ίδια μέρα θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Το αίνιγμα της Κέρου» σε σκηνοθεσία του Κώστα Μαχαίρα, το οποίο επιχειρεί να ρίξει φως σε ένα από τα πιο μεγάλα αινίγματα της αρχαιότητας.

Στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα θα συμμετάσχουν έξι ταινίες μυθοπλασίας από όλο τον κόσμο, παραγωγής 2019. Οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχουν επιλεχθεί από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Manuel de Coco, ο οποίος διατηρεί την ίδια προσέγγιση ως προς το ύφος των ταινιών, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του και για δεύτερη χρονιά σε αληθινές ιστορίες, αυτοβιογραφίες και δράματα εποχής.

Εδώ όλες οι πληροφορίες

KIFF 2020 programme: http://kiff.gr/films-20/

Δημοσιεύτηκε από Kimolos International Film Festival στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο