Οι παρουσιαστές της εκπομπής κατακεραύνωσαν τα ρατσιστικά σχόλια που δέχτηκε πρόσφατα ο Έλληνας αθλητής.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του κόμματος «Ελληνική Λύση» και βουλευτής, Κυριάκος Βελόπουλος, έκανε ανάρτηση στο Twitter, και αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, με αφορμή συνέντευξη του σταρ του ΝΒΑ, στην οποία είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα είναι χώρα λευκών.

«Είπαμε: Έλληνας γεννιέσαι, φιλέλληνας (μπορείς να αγαπάς την Ελλάδα περισσότερο από κάποιους μισέλληνες ΜΚΟ κλπ) γίνεσαι αλλά μέχρι εκεί! Απόδειξη; Αντετοκούνμπο: Η Ελλάδα είναι χώρα λευκών, δύσκολη η ζωή κάποιου με το χρώμα του δικού μου δέρματος».

Επίσης ο κ. Κ. Καλέμης, Συντονιστής Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, εκφράστηκε με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς, κατά του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Άμεση έρευνα, διέταξε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον απομάκρυνε από την θέση λέγοντας «Απομακρύνεται άμεσα ο κ. Κ. Καλέμης από τη θέση του Συντονιστή Εκπαίδευσης Προσφύγων του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων Μαλακάσας, όπου είχε αποσπαστεί ήδη από το 2017. Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοιες ρατσιστικές και άκρως προσβλητικές συμπεριφορές.», στο twiiter η υπουργός παιδείας.

Γράψτε το σχόλιό σας