Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που όλοι ξέρουμε ότι θέλει να αγαπήσει και να αγαπηθεί. Παράλληλα ωστόσο η σχέση για αυτόν δεν είναι κάτι το εύκολο ως κατάσταση.

Φοβία εγκατάλειψης

Είναι κλασικό χαρακτηριστικό των ζωδίων του νερού (Σκορπιός, Ιχθύς, Καρκίνος). Έχει την ανάγκη για επιβεβαίωση από τον σύντροφό του, επειδή κατά βάση φοβάται πολύ ότι θα τον εγκαταλείψουν με αποτέλεσμα να νιώθει σε κάθε περίπτωση άγχος και ένταση.

Φοβία ότι δεν είναι αρκετός

Άλλο ένα συχνό χαρακτηριστικό του είναι η τάση του να νομίζει ότι δεν επαρκεί. Να συγκρίνει τον εαυτό του με πρώην σχέσεις της/του συντρόφου του. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπει στη διαδικασία να δείξει ότι έχει αυτοπεποίθηση εύκολα. Κι αν το κάνει, δε θα είναι κάτι που ισχύει στο έπακρον.

Φοβία απιστίας

Είναι αρκετά συχνή φοβία. Ο Καρκίνος καταλήγει να νιώθει αυτή τη φοβία για τους παραπάνω λόγους. Το ότι δε νιώθει αρκετός, ότι φοβάται ότι θα τον εγκαταλείψουν, τον καθιστά ευάλωτο στο να φοβάται μήπως δεν ικανοποιεί τον σύντροφό του και ως αποτέλεσμα αυτού να τον απατήσουν.

Φοβία ότι δεν τον αγαπούν

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρος πάντα για τα συναισθήματα που νιώθουν οι άλλοι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει ένα συνεχόμενο άγχος. Να μπαίνει στη διαδικασία να επιβεβαιώνει τον εαυτό του ότι όντως τον αγαπούν, αλλά παράλληλα να εκφράζει τις ανασφάλειές του αυτές μέσα από συχνά ευμετάβλητες συμπεριφορές.

Γράψτε το σχόλιό σας