Η εβδομάδα του στο νοσοκομείο και ειδικότερα οι τρεις ημέρες στη ΜΕΘ, φαίνεται να έχουν αλλάξει τον Βρετανό πρωθυπουργό

Στο πεντάλεπτο βίντεο που καταγράφηκε μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο του St Thomas, ο πρωθυπουργός είπε ότι το NHS έσωσε τη ζωή του.

Το «ευχαριστώ» του Βρετανού πρωθυπουργού

Είναι, υποστήριξε, «το μεγαλύτερο εθνικό πλεονέκτημα αυτής της χώρας», ένας οργανισμός που «τροφοδοτείται από αγάπη», αναφερόμενος στο NHS (το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 5 Ιουλίου του 1948).

Το μήνυμα ήταν παθιασμένο και προσωπικό, γεμάτο με έπαινο για όσους του έκαναν θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων δύο νοσηλευτών της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, τη Τζένι και τον Λούις και οι δύο μετανάστες.

Η εβδομάδα του στο νοσοκομείο, και ειδικότερα οι τρεις ημέρες στη ΜΕΘ, φαίνεται να έχουν αλλάξει τον Τζόνσον.

Και ίσως θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο καθοδηγεί την απάντηση της κυβέρνησης απέναντι στην ασθένεια COVID-19.

Οι συζητήσεις σχετικά με την παροχή τεστ ανίχνευσης του ιού για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής ή η διαθεσιμότητα προσωπικού εξοπλισμού ατομικής προστασίας θα αποκτήσουν πλέον ισχυρότερη σημασία.

Η στάση του Συντηρητικού Κόμματος έναντι της υγειονομικής υπηρεσίας έχει εξελιχθεί εδώ και δεκαετίες.

Η Μάργκαρετ Θάτσερ ισχυρίστηκε ότι «το NHS είναι ασφαλές μαζί μας», αν και έκανε κρυφή προσπάθεια για να γίνει η ιδιωτικοποίησή του – ένα σχέδιο που αργότερα εγκαταλείφθηκε.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον γνώριζε από πρώτο χέρι τις δυνάμεις των παροχών του NHS. Πέρασε πολλές νύχτες στο νοσοκομείο με τον ανάπηρο γιο του Ιβάν, ο οποίος πέθανε σε ηλικία έξι ετών.

Μετά τις γενικές εκλογές του Δεκεμβρίου, ο Τζόνσον υποσχέθηκε ότι το NHS θα είναι η πρώτη του προτεραιότητα στην κυβέρνηση.

Η πρόσφατη εμπειρία του, φέρνει τώρα ακόμα μεγαλύτερη σημασία και συγκίνηση στα γεγονότα, τα αριθμητικά στοιχεία και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς του Whitehall.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές και το νοσοκομείο St Thomas ίσως να μην έσωσαν μόνο τη ζωή του πρωθυπουργού, αλλά μπορεί και να έχουν αλλάξει τη στάση του απέναντι ​​στο σύστημα υγείας.

Και κάθε μέρα στο γραφείο, θα ξέρει ότι είναι εκεί επειδή εκείνοι τον φρόντισαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: news.sky.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr