Άλλο είναι το σεξ που θα κάνεις με κάποιον απλά για να έρθεις εσύ και αυτός σε οργασμό. Εντελώς διαφορετικό είναι το σεξ που θα κάνεις με κάποιον που νιώθεις συναισθήματα και που θα θες να τον ικανοποιείς συνέχεια.

Διαφορές

Σε γενικές γραμμές, οι άνδρες αναζητούν σεξ επειδή τους αρέσει η αίσθηση. Οι γυναίκες, αν και μπορούν επίσης να αντλήσουν την ευχαρίστηση από την πράξη, γενικά ενδιαφέρονται περισσότερο για τη βελτίωση της σχέσης που προσφέρει το σεξ. Οι ερευνητές περιγράφουν αυτές τις διαφορές ως σεξουαλικά επικεντρωμένο σε σχέση με το άτομο.

Το σεξ που έχει ως επίκεντρο το σώμα, είναι όταν κάνετε σεξ γιατί σας αρέσει ο τρόπος που κάνει το σώμα σας να αισθάνεται. Δεν ανησυχείτε για τα συναισθήματα του συντρόφου σας.
Το σεξ που επικεντρώνεται σε ένα άτομο, είναι όταν κάνετε σεξ για να συνδεθείτε με το άλλο άτομο. Σας ενδιαφέρει το συναισθήμα και η σχέση.

«Οι άντρες συχνά ξεκινούν να είναι επικεντρωμένοι στο σώμα», λέει ο καθηγητής ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Hartford Janell Carroll. «Αλλά αυτό αλλάζει αργότερα. Καθώς οι άνδρες φτάνουν στα 40, 50 και 60, το να είναι σε σχέση τους γίνεται πιο σημαντική προοπτική».

Ο Richard Carroll συμβουλεύει τα ζευγάρια με σεξουαλικά ζητήματα για περισσότερο από δύο δεκαετίες. «Οι γυναίκες στην πραγματικότητα γίνονται περισσότερο σαν άντρες με την πάροδο του χρόνου στο θέμα του σεξ, καθώς συχνά το σεξ είναι για την έναρξη, την ανάπτυξη, την ενίσχυση και τη διατήρηση σχέσεων, αλλά σε μια μακροπρόθεσμη σχέση μπορούν πραγματικά να επικεντρωθούν στην ευχαρίστηση».

Κανόνες

Φυσικά όλα τα παραπάνω είναι ορισμένα facts και ενδείξεις που δεν άπτονται σε κάθε άντρα και σε κάθε γυναίκα. Δεν είναι όλοι οι άντρες το ίδιο, ούτε φυσικά και όλες οι γυναίκες. Η ατομικότητα του κάθε ένα συνιστά σημαντικότερο χαρακτηριστικό ειδικά σε τόσο ιδιαίτερα θέματα.

Το σεξ άλλωστε σε κάθε περίπτωση, είναι καλό να προσφέρει ικανοποίηση και στα δύο άτομα τα οποία αποφασίζουν να κάνουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο