Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στον αγαπημένο χώρο leve69 live studio (Σολωμού 69 στο Μοσχάτο) τραγουδάμε για το κοινωνικό μητροπολιτικό ιατρείο Ελληνικού. Η είσοδος είναι ελεύθερη με φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για το ιατρείο (βρεφικά γάλατα 1ης και 2ης βρεφικής ηλικίας και πάνες).

Στη συναυλία συμμετέχουν οι: Σοφίας Ταφ, Περικλής Λορίδας, Jack2Jack, Πέλεκυς, 40+The Band, Συμμορία του Hilton. Παρουσιάζει ο Παναγιώτης Μπουλ.

Η ιδέα της δημιουργίας του ΜΚΙΕ «ανήκει» στον καρδιολόγο Γιώργο Βήχα ο οποίος πλαισιώθηκε από μια μικρή ομάδα 6 ατόμων που γνωρίστηκαν μερικούς μήνες πριν ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Σύνταγμα το καλοκαίρι του ’11. Η μικρή αυτή ομάδα «ανδρώθηκε» στο Σύνταγμα και μέσα από τις ζυμώσεις που έγιναν εκείνο το καλοκαίρι στην πλατεία η ιδέα να αντισταθούμε έμπρακτα έπεσε στο τραπέζι από τον Γιώργο Βήχα.

Η ονομασία του ιατρείου υποδηλώνει τον Μητροπολιτικό χαρακτήρα του, παράλληλα με την θέληση των εθελοντών του ο χώρος του παλιού αεροδρομίου να λειτουργήσει προς όφελος όλων των πολιτών και όχι για τα συμφέροντα ολίγων και με αυτόν τον τρόπο να θυμίζει και την ανάγκη δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο