Είναι πολύ καλό να μιλάς ξεκάθαρα σε κάποιον για τα «θέλω» σου και αυτά που εσύ ποθείς. Αν δεν ταιριάζετε είναι οk όπως επίσης εντάξει είναι και να ταιριάζετε. Το να λες ψέματα σε κάποιον όμως που νιώθει συναισθήματα, δεν είναι σωστό.

Ξεκαθάρισέ το

Πες του από την αρχή ότι δε θες σχέση, δέσμευση ή κάτι τέτοιο έτσι ώστε να μην του κάνει εντύπωση μετά το σεξ το γεγονός ότι θα σηκωθείς και θα φύγεις επί τόπου. Μόνο έτσι θα ξέρεις τι έχεις μαζί του και θα ξέρει τι θα έχει μαζί σου. Ούτε ρομαντικοποιήσεις, ούτε εξιδανικεύσεις, ούτε σενάρια για το μέλλον με γάμους και παιδιά.

Σε περίπτωση που συμφωνήσετε θα πρέπει να θέσετε ορισμένους κανόνες, όπως τα μέτρα προφύλαξης, πόσο συχνά θα βλέπετε ο ένας τον άλλο και φυσικά σε ποιες δραστηριότητες θα συμμετάσχετε.

Ειλικρίνεια

Είναι πολύ χρήσιμο να πεις την αλήθεια όποια και να είναι αυτή. Το να θέλεις με χειριστικό τρόπο να κάνεις κάποιον να πιστέψει ότι τάχα θες συναίσθημα και σχέση την ίδια ώρα που απλά θέλεις σεξ και μάλιστα χωρίς συναίσθημα, χωρίς συντροφικότητα, είναι πολύ διαφορετικό.

Στην τελική άμα δε θέλετε το ίδιο μπορείς πάντα να αναζητήσεις κάποιον άλλον χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα. Όλο και κάποιος άλλωστε θα θέλει σεξ χωρίς δεσμεύσεις και χωρίς συναισθήματα.

Προθέσεις

Το να κάνεις ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή ότι αυτό θα είναι κάτι προσωρινό, καθιστά εύκολο για όλους να βρείτε αυτό που θέλετε. Και εσύ αν δε θέλει εκείνος το ίδιο με εσένα, να ψάξεις κάτι άλλο χωρίς να πληγώσεις συναισθηματικά κάποιον αλλά και αυτός να ξέρει ότι δε θα πρέπει να δεθεί συναισθηματικά μαζί σου.

Άλλωστε η ειλικρίνεια και η σοβαρότητα είναι χαρακτηριστικά εκείνων που θέλουν να τα έχουν καλά με τους γύρω τους. Δε χρειάζεται ούτε για ένα σεξ να στεναχωρήσεις κάποιον που μπορεί να θέλει κάτι σοβαρό και σταθερό, ούτε αυτός βέβαια μετά να σε ενοχλεί με μηνύματα λες και έχετε δεσμό.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr