Απομονωμένη ζει στο σπίτι της στην Ινδία μία γυναίκα, η οποία γεννήθηκε με 12 δάχτυλα στα χέρια και 20 στα πόδια, καθώς οι γείτονές της τη θεωρούν μάγισσα.

Ο λόγος για την 63χρονη Κουμάρ Ναγιάκ, η οποία – σύμφωνα με τη Daily Mail – πάσχει από σπάνια μορφή πολυδακτυλίας.

Το πρόβλημά της λύνεται με χειρουργική επέμβαση, αλλά τόσα χρόνια δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειάζονται.

Την φωνάζουν «μάγισσα»

Όπως υποστηρίζει η γυναίκα, οι κάτοικοι της πόλης Ganjam όπου μένει, στην Πολιτεία Οντίσα της Ινδίας, την κρατάνε σε απόσταση ή της φέρονται άσχημα.

«Γεννήθηκα με αυτό το ελάττωμα και δεν μπορούσα να γιατρευτώ, καθώς η οικογένειά μου ήταν πάρα πολύ φτωχή. Εδώ και 63 χρόνια βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση. Οι γείτονές μου πιστεύουν πως είμαι μάγισσα και δεν με πλησιάζουν», αναφέρει η γυναίκα από την Ινδία.

«Μερικές φορές όμως, έρχονται αρκετοί επισκέπτες για να με δουν. Αναγκάζομαι να μένω μέσα, καθώς δεν μου φέρονται το ίδιο με τους άλλους», προσθέτει.

Μόνο στήριγμά της είναι ένας γείτονάς της, ο οποίος δηλώνει: «Γνωρίζω πως αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας και δεν έχει να κάνει με αυτό που πιστεύουν οι άλλοι για εκείνη. Λυπάμαι για αυτή και για το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάει να γιατρευτεί».

Τι είναι η πολυδακτυλία

Όπως το μαρτυρά και η ίδια η λέξη, πολυδακτυλία καλείται η παρουσία επιπλέον δακτύλων στο χέρι ή το πόδι πέραν των 5 φυσιολογικών.

Αποτελεί την συχνότερη συγγενή ανωμαλία των άκρων.

Ένα στα 700 με 1000 παιδιά που γεννιούνται παγκοσμίως ενδέχεται να έχουν παραπάνω δάχτυλα.

Τα επιπλέον δάχτυλα μπορούν να είναι ολόκληρα ή να μην έχουν αναπτυχθεί πλήρως.

Η πολυδακτυλία θεωρείται ότι προκύπτει τυχαία, αν και κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ενδέχεται να είναι κληρονομική.

Συνήθως, τα επιπλέον δάχτυλα αφαιρούνται από τα παιδιά σε μικρή ηλικία, λίγα χρόνια μετά τη γέννηση τους.