Το ότι κατάφεραν μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα να προκαλέσουν, να προβληματίσουν, να διχάσουν χωρίς καν να ψελλίσουν μία λέξη, τους πιστώνεται ως επιτυχία.

Το ότι κατάφεραν να προκαλέσουν την όργιλη αντίδραση ενός δημάρχου, ενός τοπικού άρχοντα ο οποίος έφτασε στο σημείο να τις αποκαλέσει «γελοία υποκείμενα» αποδεικνύει ότι το μήνυμα που ήθελαν να περάσουν ενόχλησε.

Μεταξύ αυτών και αρκετούς που περιμένουν κάθε χρόνο ατσαλάκωτοι πάνω σε μία εξέδρα να κάνουν το καθήκον τους. Να δουν και να χειροκροτήσουν τη μαθητιώσα νεολαία που παρελαύνει.

Είναι οι ίδιοι που μετά το πέρας των παρελάσεων περιμένουν υπομονετικά στην… ουρά προκειμένου να μιλήσουν στις κάμερες για τις θυσίες των προγόνων τους και να εξασφαλίσουν λίγα δευτερόλεπτα παρουσίας στα βραδινά δελτία ειδήσεων.

Δεν γνωρίζουμε αν οι κοπέλες που συμμετείχαν στην «παράσταση» στη Νέα Φιλαδέλφεια γνώριζαν εκ των προτέρων ότι θα έβγαζαν από τα.. ρούχα τους  ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να έχουν μπροστά τους στοιχισμένα «στρατιωτάκια» τα οποία ακούν σε παραγγέλματα και δεν αποκλίνουν ούτε βήμα από αυτά.

Ανεξαρτήτως από τα κίνητρα και τις προθέσεις τους, ίσως η πράξη αυτών των κοριτσιών να ήταν ότι πιο επαναστατικό έχει γίνει το τελευταίο διάστημα σε μία χώρα που δείχνει να έχει «βολευτεί», να ασχολείται  και να αποθεώνει καθημερινά ασήμαντες προσωπικότητες.

Δεν χρειάστηκαν ούτε πλακάτ, ούτε κάποια διαδήλωση, ούτε μολότοφ, βία και οδοφράγματα.

Μία συμβολική κίνηση μπροστά στην εξέδρα των επισήμων που διήρκησε λίγα δευτερόλεπτα, ένα κείμενο που ακολούθησε για να εξηγήσουν σε όσους παρακολούθησαν αποσβολωμένοι την παρέα των κοριτσιών να βαδίζουν ακούρδιστα ήταν αρκετά.

Ήταν αρκετά προκειμένου να αναγκάσουν ορισμένους να νοιώσουν αμήχανα.

«Αντισταθείτε σ΄ αυτόν που χαιρετάει απ΄ την εξέδρα ώρες ατέλειωτες τις παρελάσεις…» έγραφε ο Μιχάλης Κατσαρός σ΄ ένα από τα γνωστότερα ποιήματά του.