Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Η καλομοίρα ξεπλήρωσε τον Στιβ Κερ

Η καλομοίρα ξεπλήρωσε τον Στιβ Κερ

Πριν από τις πέντε παρουσίες του σε τελικούς ως προπονητής ο Κερ είχε στο παλμαρέ του άλλες τόσες ως παίκτης, πρώτα με τους Μπουλς (1996, 1997, 1998) και δυο με τους Σπερς (1999, 2003).

Την επόμενη φορά που θα τύχει να συναντήσω τον Στιβ Κερ, θα υποκύψω στον πειρασμό να τον ρωτήσω πού στα κομμάτια κρύβει αυτό το κοκαλάκι της νυχτερίδας!

Το εννοώ αυτό διότι ο μπαγάσας ο προπονητής των Γουόριορς, οι οποίοι το 2014 τον μάζεψαν από τα τηλεοπτικά στούντιο (όπου ανέλυε αγώνες του κολεγιακού πρωταθλήματος) και του ανέθεσαν την παρθενική δουλειά του σε πάγκο, αποτελεί την επιτομή της επιτυχίας…

Στα πέντε χρόνια που ακολούθησαν ο Κερ οδήγησε τους Dubs σε πέντε απανωτές παρουσίες στους τελικούς του ΝΒΑ και στην κατάκτηση τριών τίτλων, ενώ αρχής γενομένης την ερχόμενη Πέμπτη θα σημαδέψει τον τέταρτο!

Με το sweep των Καλιφορνέζων απέναντι στους Μπλέιζερς ο 54χρονος προπονητής επικύρωσε τη δέκατη παρουσία του σε τελικούς του ΝΒΑ, στους οποίους έχει να επιδείξει ένα τρομερό ρεκόρ: οκτώ τίτλους και μόλις μια αποτυχία, το 2016 κόντρα στους Καβαλίερς και σε πείσμα του 3-1 με το οποίο προηγήθηκαν οι Γουόριορς!

Πριν από τις πέντε παρουσίες του σε τελικούς ως προπονητής ο Κερ είχε στο παλμαρέ του άλλες τόσες ως παίκτης, πρώτα με τους Μπουλς (1996, 1997, 1998) και δυο με τους Σπερς (1999, 2003).

Προφανώς ο τύπος κουβαλάει ένα κοκαλάκι της νυχτερίδας, δεν εξηγείται αλλιώς η ευημερία του, χώρια που ο Θεός τον ευλόγησε και η τύχη τον αξίωσε να συγχρωτισθεί με πλείστες όσες εμβληματικές φιγούρες: τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Σκότι Πίπεν, τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, τον Τιμ Ντάνκαν, τον Φιλ Τζάκσον, τον Γκρεγκ Πόποβιτς και τον τωρινό συρφετό αστέρων των Γουόριορς!

Βεβαίως, για να είμαι ειλικρινής, η ζωή του δεν ήταν ανέκαθεν ρόδινη, απλώς φαίνεται ότι τώρα η καλομοίρα του γυρίζει πίσω αυτά που του πήρε το πρωινό της 18ης Ιανουαρίου του 1984, όταν – ενώ ο ίδιος ήταν ένας αμέριμνος 19χρονος πρωτοετής φοιτητής στην Αριζόνα – σοκαριζόταν μαθαίνοντας ότι μέλη της ισλαμικής Τζιχάντ δολοφονούσαν στη Βηρυτό τον πατέρα του, πρόεδρο του αμερικανικού πανεπιστημίου στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, Μάλκολμ Κερ…

Only in

Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

«Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024