Σε συνέντευξή του ο ταλαντούχος ηθοποιός αποκάλυψε τον τρόπο που οι γονείς του αντέδρασαν όταν έμαθαν ότι παράτησε την Ιατρική για να γίνει ηθοποιός.

Όταν ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Θωμά Παλιούρα αν έκρυψε από τους γονείς του το γεγονός ότι παράτησε την Ιατρική για το θέατρο, εκείνος απάντησε θετικά. Δήλωσε συγκεκριμένα ότι «Ναι, αυτό το είχα κρύψει στους γονείς μου και έμαθαν από τις εφημερίδες ότι έγινα ηθοποιός. Έκανα κάποια εκπομπή τότε και το είχαν γράψει οι εφημερίδες.»

«Η αντίδραση τους», συνέχισε «ήταν απότομη, με έδιωξαν από το σπίτι, αλλά την ίδια μέρα κιόλας έψαξαν να βρουν που είμαι. Ενοχλήθηκαν γιατί τους το έκρυψα, όχι γιατί έγινα ηθοποιός.»

«Μετά με στήριζαν και οι δύο. Η μητέρα μου μέχρι τώρα, που πέθανε, δεν μου είπε ποτέ γιατί σταμάτησα τότε την ιατρική και δεν την ακολούθησα. Πήγαινα συγχρόνως στην ιατρική και στη δραματική σχολή.»

Οι σπουδές του ηθοποιού, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ήταν παράλληλες, χωρίς όμως να το γνωρίζουν οι γονείς του: «Δεν το ήξεραν ότι πήγαινα παράλληλα και στη δραματική σχολή μέχρι που τελείωσα τις σπουδές μου. Το έμαθαν όταν ήμουν στο 5ο έτος της ιατρικής, όπου είχα τελειώσει τη δραματική σχολή στον 3ο χρόνο.»

Ο καταξιωμένος ηθοποιός κατά το τέλος της συνέντευξης δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι έχει πει μάλλον αρκετά ψεύδη, τουλάχιστον κατά συνθήκη, προκειμένου να ακολουθήσει την μεγάλη του αγάπη το θέατρο.

«Πήγαινα κι έλεγα ότι έκανα κλινικές στο νοσοκομείο, ενώ έκανα πρόβες στα κομμάτια της δραματικής σχολής. Δεν το μετάνιωσα ποτέ, ήταν αυτό που αγάπησα, που ήθελα. Δεν αγάπησα το να γίνω διάσημος, αλλά το να γίνω ηθοποιός, γιατί μου άρεσε το θέατρο, όχι η αναγνωρισιμότητα.»