Στον λαβύρινθο των μυστικών του memory stick… Οι επιτήδειοι πλέον χρησιμοποιούν όλο και πιο πρωτότυπους τρόπους προκειμένου να αποσπάσουν δεδομένα και να καταστρέψουν τα gadget σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα μάθετε τι ζήμιά μπορεί να προκαλέσει ένα φλασάκι που βγαίνει από τοίχο, πώς μπορεί να βλάψει τα δεδομένα και την ασφάλειά σας, καθώς επίσης και γιατί δεν πρέπει ποτέ να το πάρετε από τον δρόμο. Οι επιτήδεια επενδύουν στην περιέργειά μας.

Το «Dead Drop» είναι ένα παγκόσμιο έργο τέχνης που δανείστηκε μερικά κόλπα από τον κόσμο της κατασκοπείας.

Είναι ουσιαστικά, η τοποθέτηση κρυμμένου υλικού σε επιλεγμένη τοποθεσία προκειμένου κάποιος να το βρει. Η τεχνική αυτή χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών κατά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Ο Βερολινέζος καλλιτέχνης Aram Bartholl δημιούργησε ένα «ανώνυμο, offline, δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων σε δημόσιο χώρο» και ξεκίνησε το έργο του «Dead Drop». Με αυτόν τον τρόπο ενθαρρύνει τους ανθρώπους να ανταλλάξουν εμπιστευτικές πληροφορίες με άλλους, κρύβοντας memory sticks σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 1.500 dead drops σε όλο τον κόσμο. Φυσικά είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να συνδέσετε κάποιο τυχαίο USB stick στον υπολογιστή σας.

Μέσω του τεχνάσματος  «lost» memory sticks μπορεί κανείς να αποκτήσει πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες, στους κωδικούς πρόσβασης κοκ.

Επιπλέον κινδυνεύει να καταστραφεί και ο υπολογιστής σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr