Σε μια από τις πιο καινοτόμες ενέργειες μάρκετινγκ των τελευταίων χρόνων προχώρησε η αλυσίδα φαστ φουντ των Burger King, βάζοντας… φωτιά σε διαφημίσεις των ανταγωνιστών της.

Με τις εταιρείες εστιατορίων γρήγορου φαγητού να πολλαπλασιάζονται, τα Burger King θέλησαν έστω εικονικά να αποδομήσουν τις χιλιάδες διαφημίσεις σε πινακίδες, φυλλάδια και περιοδικά. Ζήτησαν έτσι τη συμβολή των χρηστών, οι οποίοι κατεβάζοντας την εφαρμογή των Burger King, μπορούν με τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας να βάλουν φωτιά στις διαφημίσεις των ανταγωνιστών.

Η καμπάνια “Burn that Ad” (Κάψε αυτή τη διαφήμιση), προσφέρει στον χρήστη ένα δωρεάν burger, μετά την ολοκλήρωση της… καύσης.

Τα Burger King, βάζουν με τον καλύτερο τρόπο τον χρήστη στο παιχνίδι της διαφήμισης, στοχεύοντας ταυτόχρονα τους ανταγωνιστές τους, με την ενέργεια να χαρακτηρίζεται ως το μέλλον του μάρκετινγκ. Χαρακτηριστική είναι επίσης η χρήση του Augmented Reality και οι άπειρες δυνατότητες που αναμένεται να δώσει στις διαφημιστικές εταιρείες, ξεφεύγοντας από τις κλασσικές στρατηγικές.

Η ενέργεια, υπολογίζεται πως θα αποφέρει μισό εκατομμύριο «καμμένες» διαφημίσεις και μισό εκατομμύριο δωρεάν burgers.

Αξίζει να δείτε τον εντυπωσιακό τρόπο με τον οποίο οι διαφημίσεις… φλέγονται:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο