Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Παρακολουθήσεις social media πολιτών παραδέχεται η Ολγα Γεροβασίλη

Παρακολουθήσεις social media πολιτών παραδέχεται η Ολγα Γεροβασίλη

Σε γραπτή δήλωση της η Κατερίνα Παπακώστα την Τετάρτη έκανε λόγο για διαστρέβλωση των λεγομένων της για να σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη»

«Μπερδεμένη» δείχνει η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αιχμή το ξέσπασμα της βίας και της ανομίας, αλλά και τις αντιδράσεις πολιτών σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τη μία μέρα η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Παπακώστα, προχωρούν σε δηλώσεις περί προληπτικών προσαγωγών και στη συνέχεια προσπαθούν να… ανασκευάσουν θέλοντας να δείξουν ότι σέβονται τα δικαιώματα των πολιτών.

Αίσθηση μάλιστα έχει προκαλέσει η δήλωση της κ. Γεροβασίλη για τα Γιαννιτσά όπου είπε πως οι προληπτικές προσαγωγές έγιναν γιατί οι συγκεκριμένοι κάτοικοι έχουν βγει στο διαδίκτυο και υποκινούθν πράξεις βίας, ομολογώντας έτσι ότι παρακολουθούνται πολίτες.

«Τον τελευταίο χρόνο και με αφορμή τα ζητήματα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δυστυχώς διάφορες οργανωμένες ομάδες – και το λέω με στοιχεία, διότι αυτά διακινούνται μέσω του Διαδικτύου κατ’ έντονο τρόπο – και συγκεκριμένα άτομα, καλούν σε βίαιη δράση πολίτες. Αν κάνετε έναν κόπο να περιτρέξετε το Διαδίκτυο θα το βρείτε από μόνοι σας», είπε η υπουργός, αν και στο παρελθόν οι προληπτικές προσαγωγές ήταν στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Και συνέχισε τονίζοντας ότι « βεβαίως η ΕΛ.ΑΣ έχει και τις δικές της πληροφορίες ως οφείλει. Αυτό σημαίνει ότι ο εκάστοτε επικεφαλής που ορίζει το σχέδιο ασφάλειας για οποιαδήποτε μαζική συγκέντρωση, .παίρνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία του γεγονότος. Ένας από τους μηχανισμούς είναι και η προληπτική προσαγωγή. Πολλές απ’ τις προληπτικές προσαγωγές που έχουν γίνει σε διάφορα γεγονότα τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν ονοματεπώνυμα. Και οι ίδιοι ξέρουν γιατί. Και ξέρουν τι ετοιμαζόταν να κάνουν. Αυτό είναι μέρος της δουλειάς της Αστυνομίας.»

Κατέληξε δε αναφέροντας «διότι ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι ήταν περαστικός. Αλλά όταν ο συγκεκριμένος, κάποιος, έχει ήδη βγει στο διαδίκτυο και έχει υποκινήσει πράξη βίας, έχει συμπεριφερθεί με αντίστοιχους τρόπους, κάποιος έχει βγει στο διαδίκτυο και λέει οργανωθείτε εκεί και φέρτε και τα αντίστοιχα για να κάνουμε αυτό, είναι πράξη βίας».

Από την άλλη, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, την Τρίτη ανέφερε σε δηλώσεις της ότι αν προλάβεις να συλλάβεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα τότε έχεις λύσει το πρόβλημα, με αιχμή τις προσαγωγές πολιτών στα Γιαννιτσά,  σε γραπτή της ανακοίνωση την Τετάρτη κάνει λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεων της και έρχεται να υποστηρίξει σήμερα ότι «άλλο ασφάλεια, άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων των πολιτών» επιχειρώντας παράλληλα να εξηγήσει το «σχέδιο εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού» που όπως λέει έχει καταρτίσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η κ.Παπακώστα, στην -γραπτή, αυτή τη φορά- δήλωσή της υποστηρίζει ότι κάποιοι είτε από άγνοια, είτε για μικροκομματικούς σκοπούς, συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά της, «επενδύοντας στην καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην αμαύρωση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό».

Σύμφωνα με την υφυπουργό: «Επειδή φαίνεται πως κάποιοι έχουν κρυφή ατζέντα στα θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αφορά αποκλειστικά στην βίαιη καταστολή, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το νέο δόγμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στο επίκεντρο την πρόληψη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας», και καταλήγει: «Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως. Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη».

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Είτε από άγνοια είτε και για μικροκομματικούς σκοπούς, κάποιοι συνεχίζουν να διαστρεβλώνουν τα λεγόμενά μου, επενδύοντας στην καλλιέργεια κλίματος φόβου στην ελληνική κοινωνία αλλά και στην αμαύρωση της εικόνας που έχει η Ελλάδα στο εξωτερικό. Μια εικόνα χώρας ασφαλούς, γεγονός που αποδεικνύεται και από την κατ’ έτος αύξηση των διεθνών επισκεπτών της.

Ως Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουμε εκπονήσει ένα κεντρικό πρόγραμμα αντεγκληματικής δράσης, το οποίο αποτελεί κεντρικό σημείο αναφοράς για όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, με στόχο την προστασία της πολιτικοκοινωνικής και οικονομικής ζωής της Χώρας.

Στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο είχα την τιμή να παρουσιάσω στα μέλη των Υποεπιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ κατά την κοινή συνεδρίαση της 4ης Μαρτίου 2019, καθορίζονται οι πανελλαδικές προτεραιότητες και οι στόχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποτυπώνονται σε τέσσερις βασικούς πυλώνες: «Ενίσχυση – Ενθάρρυνση – Εκσυγχρονισμός – Επικοινωνία».

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, η καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης τρομοκρατών, η αντιμετώπιση φαινομένων ρατσιστικής βίας, καθώς και ο έλεγχος του νόμιμου και παράνομου κύκλου διακίνησης πυροβόλων όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών, αλλά και της παράνομης διακίνησης κλαπέντων πολιτιστικών αγαθών και έργων Τέχνης.

Επιπροσθέτως, έχουμε καταρτίσει σχέδιο «εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού», το οποίο θα τεθεί σε διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να ολοκληρωθεί.

Το συγκεκριμένο σχέδιο Εθνικής Στρατηγικής έχει διαμορφωθεί στη βάση της αναθεωρημένης ευρωπαϊκής αντιτρομοκρατικής στρατηγικής και έχει επιρροές από τις αντίστοιχες στρατηγικές κρατών με ανεπτυγμένη αντιτρομοκρατική κουλτούρα, πλην όμως είναι προσαρμοσμένο στην ελληνική πραγματικότητα.
Αναγνωρίζοντας τον σημαίνοντα ρόλο των πληροφοριών έχει ιδρυθεί στην Ελληνική Αστυνομία, η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔιΔΑΠ), η οποία υποστηρίζει μεταξύ άλλων, τον βασικό πυλώνα της αντεγκληματικής πολιτικής της χώρας, με την ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας σε όλα τα επίπεδα (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό).

Η προσέγγιση αυτή λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του προβλεπτικού μοντέλου αστυνόμευσης (intelligence – led policing), που βασίζεται στην επεξεργασμένη πληροφορία (intelligence), έτσι ώστε η λειτουργία του Σώματος να έχει κυρίως προβλεπτικό – προληπτικό χαρακτήρα και δευτερευόντως κατασταλτικό.
Επειδή φαίνεται πως κάποιοι έχουν κρυφή ατζέντα στα θέματα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία αφορά αποκλειστικά στην βίαιη καταστολή, θα ήθελα να επαναλάβω ότι το νέο δόγμα της Ελληνικής Αστυνομίας έχει στο επίκεντρο την πρόληψη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Όπου υπάρχει διαμαρτυρία πολίτη για παραβίαση δικαιωμάτων του επιλαμβανόμαστε αμέσως. Άλλο ασφάλεια και άλλο περιορισμός των δικαιωμάτων του πολίτη».

Only in

Αχίλλειος πτέρνα της οικονομίας το μεγάλο και επίμονο έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών

«Αγκάθι» για την ελληνική οικονομία το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Τι δείχνουν τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024