Με κεκτημένη ταχύτητα από τη Στοκχόλμη (όπου κατέκτησε τον πρώτο επαγγελματικό τίτλο της καριέρας του) ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε και τον Πέτερ Γκόγιοβτσικ με 2-0 σετ (6-3, 6-1) παρελαύνοντας προς τα προημιτελικά στο τουρνουά (500άρι) που διεξάγεται στη Βασιλεία.

Ο 20χρονος Έλληνας έβγαλε νοκ τον Γερμανό και περιμένει πλέον το μεγάλο ραντεβού με τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ο Τσιτσιπάς -Νο 16 της παγκόσμιας κατάταξης- έφτασε τις 7 σερί επιτυχίες του στο τουρ, ενώ παράλληλα πέτυχε την 41η νίκη του στη φετινή σεζόν (41-25)!

Στο σημερινό παιχνίδι χρειάστηκε μόλις 61 λεπτά, προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του αντιπάλου του. Πέτυχε μάλιστα 10 άσους και «έσπασε» τέσσερις φορές το σερβίς του Γερμανού. Μία φορά στο πρώτο σετ και τρεις φορές στο δεύτερο.

Ο «Τσιτσιφάστ» ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, κέρδισε τους 12 πρώτους πόντους της αναμέτρησης και προηγήθηκε με 3-0 γκέιμς. Αυτό το μπρέικ ήταν αρκετό για τον 20χρονο, προκειμένου να πάρει το πρώτο σετ. Ο συμπατριώτης μας απειλήθηκε μόνο στο τελευταίο γκέιμ (5-3), όταν ο Γκόγιοβτσικ έκανε την ύστατη προσπάθεια για μπρέικ και μάλιστα προηγήθηκε με 30-0. Ο Στέφανος, όμως, απάντησε με τέσσερις σερί πόντους και πήρε το γκέιμ, αλλά και το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο ο Τσιτσιπάς ήταν πραγματικά απολαυστικός! Με μπρέικ στο ξεκίνημα προηγήθηκε με 2-0 γκέιμς και στη συνέχεια πέτυχε νέο μπρέικ για το 4-0. Το νερό πλέον είχε μπει στο αυλάκι, με το 6-1 να αποτυπώνει πλήρως την εικόνα του δεύτερου σετ.

Ο Στέφανος προκρίθηκε δια περιπάτου στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο. 20 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανιήλ Μεντβέντεφ. Οι δύο τενίστες θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά στο 2018, με τον Ρώσο να έχει επικρατήσει στις δύο προηγούμενες, σε Μαϊάμι και Νέα Υόρκη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτός θα είναι ο 10ος προημιτελικός του Τσιτσιπά μέσα στο 2018! Μια φανταστική επίδοση από τον Στεφ, που ανήκει πλέον και με τη… βούλα στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.