Είτε ψάχνετε για ένα Σαββατοκύριακο χαλάρωσης είτε για διακοπές μεγαλύτερης διάρκειας, η Αργολίδα μπορεί να είναι για εσάς ο ιδανικός προορισμός, καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα, σύγχρονες πόλεις και αρχαία μνημεία, κι όλα αυτά σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα.

Η Αργολίδα διαθέτει παραλίες με ποικιλομορφία σπάνια για περιοχή της ηπειρωτικής Ελλάδας, ακρογιαλιές που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνες των νησιών της χώρας μας. Φυσικά, στο ερώτημα που εύλογα τίθεται ποια είναι η καλύτερη παραλία της Αργολίδας οι απαντήσεις διαφέρουν.

Πολλοί, πάντως, είναι εκείνοι που δείχνουν την προτίμησή τους στη Χηνίτσα, παραλία κοντά στο Πόρτο Χέλι, στο νότιο άκρο της Αργολίδας. Η καταπληκτική αμμουδιά, το μοναδικό τοπίο, η άρτια οργάνωση είναι οι λόγοι για τους οποίους η Χηνίτσα συγκεντρώνει κάθε χρόνο έναν τόσο μεγάλο αριθμό παραθεριστών.

Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι οι υπόλοιπες παραλίες της Αργολίδας υστερούν. Με ορμητήριο το Πόρτο Χέλι μπορείτε πολύ εύκολα να απολαύσετε τις παραλίες της μαγευτικής Ερμιόνης, να φθάσετε στο πολυσύχναστο Τολό ή να ανακαλύψετε λιγότερο διάσημες παραλίες κοντά στο Ναύπλιο, όπως η Καραθώνα, που οι ντόπιοι εμπιστεύονται με κλειστά μάτια.