Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το Σεπτέμβριο η πρεμιέρα του «Σωτήρα του Κόσμου» στο Άμπου Ντάμπι

Το Σεπτέμβριο η πρεμιέρα του «Σωτήρα του Κόσμου» στο Άμπου Ντάμπι

Το έργο -από τα ελάχιστα σωζόμενα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι- πωλήθηκε προς 450 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις

Ο ακριβότερος πίνακας του κόσμου, ο «Σωτήρας του Κόσμου» του Λεονάρντο Ντα Βίντσι θα κάνει επισήμως το ντεμπούτο του στις 18 Σεπτεμβρίου στο παράρτημα του μουσείου του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι.

Το έργο- από τα ελάχιστα σωζόμενα του κορυφαίου αναγεννησιακού καλλιτέχνη – πωλήθηκε προς 450 εκατ. δολάρια τον περασμένο Νοέμβριο σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις. Αν και οι φήμες ήθελαν ως νέο ιδιοκτήτη  το τμήμα Πολιτισμού και Τουρισμού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η επιβεβαίωση ακολούθησε μετά από συνοχόμενα δημοσιεύματα στον Τύπο, μερικές μέρες μετά τη δημοπρασία.

Αφού ολοκληρωθούν τα αποκαλυπτήρια του «Σωτήρα του Κόσμου» στο μουσείο του Άμπου Ντάμπι προγραμματίζεται η μεταφορά του στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ώστε να φιλοξενηθεί σε έκθεση για τα 500 χρόνια από τον θάνατο του δημιουργού του (Οκτώβριος 2019-Φεβρουάριος 2020).

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να εκτοξεύσει την προσέλευση κοινού στο γαλλικό μουσείο, το οποίο είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα παγκοσμίως με το 80% των φιλότεχνων που το επισκέπτονται να έχει ως κίνητρο μια συνάντηση με τη Μόνα Λίζα, έργο επίσης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024