Τα ταξίδια λίγο – πολύ αρέσουν σε όλους. Βέβαια, όσο ωραία και απολαυστικά κι αν είναι, χρειάζονται καλή οργάνωση, αλλιώς κινδυνεύουμε είτε να μην περάσουμε καλά, να μην το ευχαριστηθούμε.

Πάμε να δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να προσέξουμε όταν οργανώνουμε ένα ταξίδι για να περάσουμε όσο καλύτερα γίνεται χωρίς να ξοδέψουμε μια μικρή περιουσία.

1. Προορισμός: Επιλέγεις το μέρος που θέλεις να επισκεφτείς. Θέλεις να είναι κάπου στην Ευρώπη; Θέλεις να είναι ταξίδι υπερατλαντικό; Θέλεις να πας κάπου για ξεκούραση ή κάπου για να βιώσεις περιπέτειες; Βήμα πρώτο, λοιπόν, να καταλήξεις σε έναν – δυο επιθυμητούς προορισμούς.

2. Ημερομηνίες: Δες πότε θέλεις και μπορείς να πας. Αφού τσεκάρεις ότι είσαι εντάξει με την άδεια από τη δουλειά σου, ξεκίνα να ψάχνεις.

3. Εύρεση πτήσεων: Κάνε την έρευνά σου σε αεροπορικές εταιρείες και έχε το νου σου για προσφορές. Μπορείς να απευθυνθείς και σε ταξιδιωτικό γραφείο, για να πάρεις προσφορά για πτήσεις και ξενοδοχείο.

4. Διαμονή: Αφού επιβεβαιώσεις τις ημερομηνίες σου, ξεκίνα να ψάχνεις για διαμονή. Πολλές οι επιλογές, ανάλογα με το τι ψάχνεις και ανάλογα φυσικά το budget σου.

5. Δείτε τις καιρικές συνθήκες: Οι καιρικές συνθήκες είναι ένας παράγοντας που μπορεί να ακυρώσει το ταξίδι σας. Βεβαιωθείτε ότι οι συνθήκες είναι βέλτιστες και καλές κι έτσι δεν θα έχετε απρόοπτα κατά το ταξίδι σας. Είναι ό,τι χειρότερο να ακυρώνεται η πτήση σας λόγω καιρικών συνθηκών.

6. Αποφύγετε τις ημερομηνίες υψηλής ζήτησης: Είναι κοινό μυστικό ότι μερικές ημερομηνίες τα αεροπορικά εισιτήρια – και όχι μόνο – είναι πιο ακριβά απ’ ότι τις άλλες ημέρες. Αυτό γίνεται λόγω υψηλής ζήτησης καθώς μπορεί να είναι κάποια αργία, κάποιο τριήμερο,κ.ο.κ. Όσο πιο κοντά στην ημέρα της αναχώρησης, τόσο πιο ακριβά θα είναι τα αεροπορικά εισιτήρια.