Η ελληνική μόδα βιώνει διαφορετικά τις σκονισμένες μέρες της φετινής Άνοιξης. Ο αέρας για τους σχεδιαστές ενδυμάτων, αξεσουάρ και κοσμημάτων ανανεώνεται χάρη στα χρώματα και τις φόρμες από τον πολιτισμό του Αιγαίου.

Στα εκθέματα του Κυκλαδικού Μουσείου Γουλανδρή ανέτρεξαν οι δεκατέσσερις  Έλληνες δημιουργοί οι οποίοι με συντονιστή τον ειδικό της μόδας Μιχάλη Πάντο δημιούργησαν ένα αντικείμενο προορισμένο αποκλειστικά για το πωλητήριο του μουσείου.

Και έτσι παρουσίασαν τη σύνθεση αυτής της ειδικής συλλογής που τιτλοφορείται Cycladic Forms.

Η οποία περιλαμβάνει αποτυπώσεις του λιτού και κομψού ύφους (Digitaria, Angelos Bratis, Di Gaia , Maria Mastori, , Magneto Deux Hommes, Yorgos Eleftheriades, Danai Sakellari βασισμένες στα κυκλαδικά μαρμάρινα ειδώλια.

Ή επιχειρεί να ανατρέψει τους κώδικες της αρχαιοπρέπειας ανατροφοδοτώντας  με χιούμορ και ειρωνεία το αισθητικό απόθεμα της αρχαιότητας  που προσφέρεται για νέα σχεδιαστική αξιοποίηση: ο Απόστολος Μητρόπουλος ξέρει με ένα καφτάνι να οικειοποιείται γεωμετρικές παραστάσεις των αρχαϊκών αγγείων παρεισφρύοντας τη logo φιγούρα της φίρμας του. Ενώ το προστατευτικό γείσο για τον ήλιο ταιριάζει ακόμη και στην περικεφαλαία των αρχαίων ημών προγόνων δηλώνει η πρόταση των Blanc Hats.

Ακόμη και η παραδοσιακή εικονογραφία  των νεότερων χρόνων αποτυπώθηκε  ή αποδομήθηκε με κομψότητα στα αξεσουάρ της ειδικής  συλλογής Τα ψάθινα καλάθια με τις δερμάτινες και υφαντές λεπτομέρειες της Zeus + Dione, τα γυαλιά ηλίου Ugly Bell, τα μικρά δερμάτινα αξεσουάρ Rien  εκδηλώνουν μία χειρονομία σύνδεσης τους με το ντηζάϊν.

Όσο για  τα ροκ  T-shirt Ergon με το υβριδικό κεφάλι σχήματος Ντέηβιντ Μπάουι και  κυκλαδικού ειδωλίου επιβεβαιώνει τον κανόνα του καλού εμπορίου: «κάθε δημιουργικό εγχείρημα που προσδοκά αγοραστές διαθέτει τουλάχιστον ένα αγαθό-πρωταγωνιστή του υλισμού».