Έχουμε μπει για τα καλά στον Απρίλιο. Στους μεγαλύτερους και σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει η σεζόν

Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα και οι προσδοκίες μεγάλες. Εντάξει οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια η αύξηση του τουριστικού ρεύματος τα τελευταία χρόνια δεν συνοδεύτηκε από τα ανάλογα οικονομικά αποτελέσματα.

Η δαπάνη ανά τουρίστα έχει μειωθεί τα έσοδα απο την τουριστική κίνηση πηγαίνουν σε όλο και λιγότερες τσέπες. Οι μικρομεσαίες, συνήθως οικογενειακές, επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα παρά την αύξηση του τουριστικού ρεύματος εξακολουθούν να δίνουν μάχη επιβίωσης.

Όπως είναι λογικό οι ασχολούμενοι με την τουριστική βιομηχανία που εξαρτάται από πολλούς και απρόβλεπτους παράγοντες ανησυχούν για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Κρατούν όμως μια ψύχραιμη στάση. Κινούνται επί της ουσίας στη γραμμή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά. Οτι η τουρκική προκλητικότητα δεν θα φτάσει σε σημείο δημιουργίας κάποιου τύπου θερμού επεισοδίου.

Γνωρίζουν οι άνθρωποι αυτοί ότι και μόνο η φιλολογία περί θερμού επεισοδίου θα δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα στον τουριςμό. Μέχρι στιγμής δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα οι ξενοδόχοι των νησιών του Αιγαίου δεν έχουν γίνει αποδέκτες έκφρασης ανησυχιών των tour operations.

Εκφράζουν όμως ανησυχία και απορία. Ανησυχία για το που το πάει ο Ερντογάν. Και απορία για τη στάση του Καμένου που νομίζει οτι μπορεί να χειριστεί τα ελληνοτουρκικά ζητήματα με όρους προσωπικής βεντέτας

Η κριτική στον κ. Καμένο δεν γίνεται από ανθρώπους μειωμένης εθνικής συνείδησης που είναι λιγότερο πατριώτες από τον αρχηγό των ΑΝΕΛ. Γίνεται από ακρίτες στους οποίους στηρίζεται η Εθνική Άμυνα.

Από ανθρώπους που απεχθάνονται λεονταρισμούς και ψευτοπαληκαρισμούς, που ξέρουν ότι πατριώτη δεν σε κάνουν οι δηλώσεις αλλά, αν χρειαστεί, οι πράξεις.

Δεν φοβόμαστε, λένε, τον πόλεμο ξέρουμε ποιό είναι το καθήκον μας. Τα εθνικά θέματα ομως δεν προσφέρονται για παιχνίδια προσωπικής επιβίωσης.
Για αυτό κάποιοι ας φροντίσουν να συνέλθουν.