Ο Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού έλαβε μέρος με εκθεσιακό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι “Belgrade Fair”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου 2018. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο δήμος έδωσε το «παρών» και στην τουριστική έκθεση του Βουκουρεστίου, με εκπρόσωπό του τον αντιδήμαρχο, κ. Αγγελόπουλο. Στην εν λόγω έκθεση φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΕΟΤ, που έκανε ειδική αναφορά στη Βόρεια Εύβοια.

Οι διεθνείς αυτές τουριστικές εκθέσεις, που διοργανώνονται σε ετήσια βάση, αποτελούν το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Σερβία και στη Ρουμανία, καθώς συγκεντρώνουν χιλίάδες συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εταιρείες, δήμους, περιφέρειες από 40 και πλέον χώρες στον κόσμο.

Η δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού, Ελένη Ευσταθίου, παρευρέθη στην τελετή των εγκαινίων της έκθεσης στο Βελιγράδι, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, κατά τη διάρκεια της οποίας πλήθος επισκεπτών επισκέφθηκε το περίπτερο του δήμου.

Η δήμαρχος, συνεργάτες του δήμου, επιχειρηματίες και ξενοδόχοι της περιοχής ενημέρωσαν το κοινό σχετικά με τις τουριστικές δράσεις του δήμου. Ειδικότερα, το κοινό ενημερώθηκε για τις δράσεις αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου του δήμου που θα υλοποιηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και για το ότι η περιοχή αποτελεί αφενός έναν από τους πλέον δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς και αφετέρου έναν από τους κορυφαίους παγκοσμίως ιαματικούς προορισμούς.

Διεξήχθησαν αρκετές συναντήσεις με διεθνή και εγχώρια ταξιωτικά γραφεία, με σκοπό την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και, κατ’επέκταση, την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών.

Τέλος, στον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση, με την έκθεση τοπικών παραδοσιακών προϊόντων και την επιτόπου μαγειρική αυτών, γεγονός που έδωσε μια ακόμη πετυχημένη διάσταση στην επικοινωνία με τους συμμετέχοντες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν γύρω από το περίπτερο του δήμου, προκειμένου να απολαύσουν τις τοπικές γεύσεις.

Γράψτε το σχόλιο σας