Το έχουν φαίνεται οι ηγέτες και δει οι σοσιαλιστές ή σοσιαλδημοκράτες. Τον δρόμο βεβαίως άνοιξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν νυμφεύτηκε την κατά πολύ νεότερή του, πρώην αεροσυνοδό Δήμητρα Λιάνη.

Τον αντιγράφει (και με το παραπάνω) ο πρώην Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ ο οποίος παντρεύτηκε έως τώρα τέσσερις φορές, τόσες οι Γερμανοί του έχουν βγάλει το παρατσούκλι «ο… Ανδρας Audi, από τους τέσσερις κύκλους (ή δακτυλίδια) που έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Προχθές, λοιπόν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ ανακοίνωσε ότι θα παντρευτεί προσεχώς τη Κορεάτισσα μεταφράστρια Κιμ Σο-Γεόν, 25 χρόνια νεότερή του, η οποία θα γίνει η πέμπτη σύζυγός του.

Ο 73χρονος πρώην ηγέτης εξήγησε ότι θα παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του πριν από το τέλος της χρονιάς.

«Εχω γνωρίσει την οικογένειά της. Ο γάμος πιθανόν να τελεστεί το φθινόπωρο, ο τόπος και η ημερομηνία θα αποφασιστούν αργότερα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ, κατά τη διάρκεια της οποίας το ζευγάρι πόζαρε χαμογελαστό μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες.

Η 47χρονη μνηστή του Σρέντερ είναι εκπρόσωπος της Κορέας στην Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έχει εργαστεί για τον πρώην καγκελάριο ως μεταφράστρια. Η σχέση τους δημοσιοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο όταν η Ντόρις Σρέντερ Κοπφ, η τέταρτη σύζυγος του Σρέντερ, εξήγησε κατά τη διαδικασία του διαζυγίου ότι η Κιμ έπαιξε ρόλο στη λύση του γάμου τους. Κάτι που διέψευσε ο Σρέντερ.

Ο πρώην καγκελάριος είπε ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του ταξιδεύοντας μεταξύ της Γερμανίας και της Κορέας. «Εχω μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία, τον πολιτισμό και τις τέχνες της Κορέας. Θα ήθελα να έχω περισσότερες ευκαιρίες να μάθω περισσότερα για τους Κορεάτες και την κληρονομιά της χώρας αυτής».

Ο πρώην σοσιαλδημοκράτης ηγέτης διετέλεσε καγκελάριος μεταξύ 1988 και 2005, υιοθετώντας μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ασφάλιση, οι οποίες δυσαρέστησαν την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του. Κέρδισε τις εκλογές φορώντας… γαλότσες σε πλημμύρες και όταν αποχώρησε από την Καγκελαρία έβαλε την στρατιωτική μπάντα να παίζει το…«My Way».

Νίκος Χασαπόπουλος

in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας