Ποιο είναι το καλύτερο ψωμί σύμφωνα με το Χάρβαρντ
Αν τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού και την συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά toppings, τότε, ναι, το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.
Spotlight
- Ξεκίνησαν οι αποχές των μαθητών εξαιτίας των συγχωνεύσεων τμημάτων στα σχολεία
- Ξανανοίγει για χάρη της Microsoft το εργοστάσιο του χειρότερου πυρηνικού ατυχήματος στην αμερικανική ιστορία
- Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια
- Στη Βουλή η αποκάλυψη του in για τους ελαιοπαραγωγούς – Η ερώτηση Χαρίτση και η απάντηση Τσιάρα
Η ποσότητα και ο τρόπος που καταναλώνεται είναι παράγοντες καθοριστικής σημασίας για το πόσο -θερμιδικά- θα επιβαρύνει τον οργανισμό μας. Με άλλα λόγια, αν τρώτε καθημερινά παραπάνω από μια φέτα ψωμιού και την συνδυάζεται με γλυκά ή αλμυρά toppings, τότε, ναι, το ψωμί μπορεί να γίνει μια τροφή που σταδιακά σας προσθέτει βάρος.
Οι διατροφολόγοι , όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», επιμένουν ότι η χρυσή τομή στη διατροφή είναι το μέτρο. Καμία τροφή δεν θα πρέπει να αποκλείουμε από το διαιτολόγιό μας -εκτός αν έχουμε τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού.
Το πιο σημαντικό είναι να την καταναλώνουμε με μέτρο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης και λιπαρών. Το ψωμί μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη σωστή λειτουργία του εντέρου και σε καρδιαγγειακές δυσλειτουργίες και να μειώσει την κακή χοληστερίνη.
Το ψωμί είναι πηγή φυτικών ινών, βιταμινών συμπλέγματος Β, πρωτεϊνών, σιδήρου και φυλλικού οξέος και μπορεί να προκαλέσει γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ (συγκεκριμένα βάσει δημοσίευσης στο Harvard Health Blog), το πιο υγιεινό και ωφέλιμο για τον οργανισμό ψωμί -χωρίς βέβαια να υποβαθμίζεται και η θρεπτική αξία των υπόλοιπων ειδών ψωμιού- είναι το ψωμί από σπόρους που έχουν βλαστήσει. Ψωμί από ολόκληρα δημητριακά και όσπρια όπως το κριθάρι, η σίκαλη, το κεχρί.
Οι βλαστημένοι σπόροι στο ψωμί μπορούν να προσφέρουν ακόμα περισσότερες θρεπτικές ουσίες στον οργανισμό. H βλάστηση των σπόρων μπορεί να αυξήσει την ποσότητα των αμινοξέων, τις βιταμίνες Ε και C και το φυλλικό οξύ που περιέχει το ψωμί.
in.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις