Ο Ρόμπερτ Πάτινσον περπάτησε στο κόκκινο χαλί του 70ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου προβλήθηκε η ταινία Good Time των αδελφών Σάφντι. Ο Πάτινσον συγκέντρωσε καλές κριτικές για την ερμηνεία του στην ταινία, ένα crime movie, όπου ερμηνεύει τον… ελληνικής καταγωγής Κόνι Νίκας, έναν εγκληματία που προσέχει τον αδελφό του.

Τα δυο αδέλφια αποφασίζουν να κάνουν μια ληστεία, η οποία όπως αναμένεται πηγαίνει πολύ στραβά.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter η ταινία στην πρεμιέρα της καταχειροκροτήθηκε.

Πολλοί μάλιστα σημειώνουν ότι δεν αποκλείεται να δούμε τον Ρόμπερτ Πάτινσον να φεύγει από τις Κάννες με το βραβείο καλύτερης ανδρικής ερμηνείας.

Ο Ρόμπερτ Πάτινσον δήλωσε ότι δέχθηκε να ερμηνεύσει τον ρόλο στην ταινία των αδελφών Σαφντί, καθώς το σενάριο που πήρε στα χέρια του ήταν ένα από τα καλύτερα που είχε διαβάσει ποτέ.

Όρθιο χειροκρότησε το κοινό και τον Ντέιβιντ Λιντς που ήρθε στις Κάννες με το Twin Peaks, αναγνωρίζοντας το ταλέντο και την πορεία του σπουδαίου δημιουργού.

Ο Φρανσουά Οζόν σίγουρα δίχασε με τη νέα του ταινία L’ Amant Double, με κάποιους κριτικούς να χρησιμοποιούν τον όρο «ανοησία» και άλλους να σημειώνουν ότι η ταινία τους θύμισε τις ταινίες που γύριζε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ τη δεκαετία του 1980. Με τον Αλμοδόβαρ πρόεδρο της κριτικής επιτροπής ίσως αυτό να είναι κάτι καλό;

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ