Λίγες ημέρες πριν από την προβολή της στο 70ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, όπου διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα, δόθηκε στη δημοσιότητα η αφίσα της ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου «Ο φόνος ενός ιερού ελαφιού» («The killing of a sacred deer»).

Η αφίσα έχει ήδη συγκεντρώσει ιδιαιτέρως εγκωμιαστικά σχόλια και δείχνει τον Κόλιν Φάρελ σε ένα άδειο δωμάτιο νοσοκομείου μπροστά σε δύο άδεια κρεβάτια. Μια μεγάλη σκουρόχρωμη κουρτίνα καλύπτει τα παράθυρα και ένα απαλό φως κάνουν τη σκηνή να φαίνεται ψυχρή και σκοτεινή.

Ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει στην Κρουαζέτ δυο χρόνια μετά το ειδικό βραβείο της επιτροπής, που είχε αποσπάσει το 2015 για τον «Αστακό».

Το «The Killing of a Sacred Deer» είναι η δεύτερη αγγλόφωνη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, με σταθερό συνεργάτη τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φάρελ, Νικόλ Κίντμαν και Αλίσια Σιλβερστόουν αλλά και μια πλειάδα ελλήνων συνεργατών.

Η νέα ταινία είναι εμπνευσμένη από αρχαία τραγωδία του Ευριπίδη και αφορά έναν χειρουργό, που προσπαθεί να εντάξει στην οικογένειά του έναν έφηβο, γεγονός που θα ταράξει την ιδεατή ζωή του.

Πολλοί είναι αυτοί που «στοιχηματίζουν» ότι ο έλληνας σκηνοθέτης θα φύγει από τις Κάννες με κάποιο από τα μεγάλα βραβεία -γιατί όχι και με τον πολυπόθητο Χρυσό Φοίνικα.

Ο σκηνοθέτης ολοκλήρωσε πριν από μερικές ημέρες τα γυρίσματα της ταινίας του The Favourite, ενός δράμα εποχής που θέλει τις Ρέιτσελ Βάις και Έμμα Στόουν να παλεύουν για εξουσία και επιρροή στην αυλή της βασίλισσας Άννας (Ολίβια Κόλμαν), χρησιμοποιώντας κάθε μέσο -ακόμα και την αποπλάνηση.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ