Ξεχάστε τους Γκρίφιντορ, Ράβενκλο, Σλίδεριν και Χάφλπαφ. Ήρθε η ώρα για τους Γουάμπους, τους Θάντερμπερντ, τους Χορντ Σέρπεντ και τους Πακγούτζι.

Αυτά είναι τα ονόματα των τεσσάρων οίκων του σχολείου για μαγείες και ξόρκια Ιλβερμόρνι -του αμερικανικού αντίστοιχου του Χόγκουαρτς-, όπως τουλάχιστον ξεπήδησαν μέσα από τη φαντασία της Τζόαν Ρόουλινγκ, συγγραφέως της σειράς βιβλίων Χάρι Πότερ.

Το σχολείο θα το δούμε στην ταινία «Φανταστικά Πλάσματα και Πού να τα Βρείτε», η υπόθεση της οποίας εκτυλίσσεται πριν από τα γεγονότα του Χάρι Πότερ και λαμβάνει χώρα στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη.

Η Ρόουλινγκ αποκάλυψε την ιστορία του Ιλβερμόρνι σε κείμενό της που δημοσιεύτηκε στο Pottermore.

Ιδρύτρια του σχολείου είναι μία Ιρλανδή, η Ιζόλτ Σάιρ που γεννήθηκε γύρω στο 1603. Η Ιζόλτ έχει πολλά κοινά σημεία με τον Χάρι Πότερ: είναι ορφανή, έμεινε με την σκληρή θεία της για 12 χρόνια -μέχρι που κατάφερε να διαφύγει- και κατάφερε να πάρει εκδίκηση από τον δολοφόνο του πατέρα και της μητέρας της με αγάπη. Και, ναι. Στην ιστορία υπάρχουν και άτομα που μιλούν τη γλώσσα των φιδιών.

Το κείμενο της Ρόουλινγκ μετρά 5.000 λέξεις και αποτελεί από μόνο του ένα διήγημα, το οποίο συνοδεύεται μάλιστα και από ένα βίντεο.

Το βίντεο χρησιμοποιεί animation με κούκλες και είναι μία εντυπωσιακή εισαγωγή στην αμερικανική πλευρά της λογοτεχνικής μαγείας της Ρόουλινγκ.

Ο κόσμος της Ρόουλινγκ μεγαλώνει συνεχώς, με την προσθήκη τόσο του «Καταραμένου Παιδιού» (του θεατρικού που έγραψε η Ρόουλινγκ όπου πρωταγωνιστούν ο ενήλικος Χάρι Πότερ και ο γιος του), όσο και με τις νέες ιστορίες που η ίδια γράφει συχνά – πυκνά για το Pottermore. Ειδικά από τότε που άρχισε να ασχολείται με το σενάριο των «Φανταστικών Πλασμάτων» τα κείμενα έρχονται πιο συχνά σε σχέση με παλιότερα.

Άγνωστο είναι τι θα κάνει στο μέλλον η Ρόουλινγκ.

Η Warner Bros. επενδύει πολλά σε ένα νέο franchise από το ευρύτερο σύμπαν ιστοριών της βρετανίδος συγγραφέως.

Η ίδια επέμενε μετά το τέλος της συγγραφής των επτά βιβλίων Χάρι Πότερ, ότι είχε τελειώσει με τον μαγικό της κόσμο, αλλά φαίνεται πως η αγάπη των θαυμαστών της (και η επιτυχία του διοπτροφόρου μάγου) θα συνεχίσουν να «γεννούν» μάγους και μάγισσες στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, σε μια θεατρική σκηνή, ή μέσα στις λέξεις μιας ιστορίας.

Αγγελική Στελλάκη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ