Μια οικογένεια προσφύγων, μία μητέρα με τα πέντε της παιδιά και ένας γάτος, ο Κουνκούς, έφυγαν πέρυσι από τη Μοσούλη για να μην πέσουν στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους.

Τον περασμένο Νοέμβριο κατάφεραν να φτάσουν όλοι μαζί στη Λέσβο κοντά στην Σκάλα Συκαμιάς. Εκεί, την ώρα που η οικογένεια αποβιβαζόταν από τη φουσκωτή βάρκα στην ακτή, το κλουβί μεταφοράς διαλύθηκε και ο Κουνκούς κατατρομαγμένος μέσα στην αναταραχή τρόμαξε το έσκασε για να κρυφτεί. Η οικογένεια τον αναζήτησε αλλά αναγκάστηκε να συνεχίσει το ταξίδι της προς άγνωστη κατεύθυνση χωρίς το τετράποδο μέλος της.

Λίγες ημέρες αργότερα οι κάτοικοι στον οικισμό της περιοχής παρατήρησαν ότι τους ήρθε ένας διαφορετικός επισκέπτης. Ήταν ταλαιπωρημένος και ξεχώριζε από τις άλλες γάτες του χωριού. Εκεί βρήκε αγάπη και προστασία από τους χωριανούς εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο νησί. Τον τάισαν και τον προτάτεψαν από τα άλλα αδέσποτα που τον αντιμετώπισαν ως εισβολέα, τον πότισαν, τον κούρεψαν και τον πήγαν στον κτηνίατρο. Δεν ήξεραν το αληθινό όνομά του και τον βάφτισαν Δία.

Η Αμι Σροντς και η Άσλεϊ Αντερσον, εθελόντριες έφτιαξαν μία σελίδα στο Facebook, την κοινότητα «Reunite Dias» και λογαριασμό στο Twitter @DiasTheCat me hashtag #reunitedias για να βρει ο Δίας την οικογένεια του.

Η Αμι Σροντς λέει ότι ο Δίας σώθηκε εξαιτίας και της φροντίδας που του παρείχε κυρίως ο Ιγνάτιος Καζαντζόγλου, ο ιδιοκτήτης ξενώνα στον Μόλυβο όπου έμενε ο γάτος. Ο κ. Καζαντζόγλου εξηγούσε στις εθελόντριες ότι προέρχεται και ο ίδιος από οικογένεια προσφύγων και θα έκανε ό,τι μπορούσε να βοηθήσει το ζώο.

Η έως τότε γνωστή ιστορία του Δία κίνησε το ενδιαφέρον μία γυναίκας από το Βερολίνο, που δέχτηκε να γίνει ανάδοχος, να τον φιλοξενήσει στο σπίτι της και αν δεν εντοπιστεί η οικογένεια του να τον υιοθετήσει. Στις 4 Ιανουαρίου ο γάτος ταξίδεψε μαζί με την Αμι Σροντς για το Βερολίνο.

Η αναζήτηση μέσω του Internet συνεχίστηκε και πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια από τη Μοσούλη έδωσε σημεία ζωής από τη Νορβηγία. Επικοινώνησε με την ανάδοχο μέσω Skype και έδωσε στοιχεία που αποδείκνυαν ότι ο Δίας και ο Κουνκούς είναι οι ίδιοι γάτοι. Εξάλλου ο ίδιος άκουγε στο όνομα Κουνκούς.

Χτες, Πέμπτη, η «Οδύσσεια» του Κουνκούς έλαβε ευτυχισμένο τέλος. Ταξίδεψε στη Νορβηγία και βρέθηκε στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητικές.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η εφημερίδα Guardian:

Driving to the family now!!There will be a video released by The Guardian tomorrow with a great story. We will post it…

Posted by Reunite Dias on Thursday, February 18, 2016

Kunkush is on his way to Norway <3

Posted by Reunite Dias on Thursday, February 18, 2016


O Ιγνάτιος Καζαντζόγλου με τον Δία στoν Μόλυβο της Λέσβου

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in. gr