Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πληβείοι και πατρίκιοι: Οι αμοιβές των ηθοποιών του νέου Star Wars

Πληβείοι και πατρίκιοι: Οι αμοιβές των ηθοποιών του νέου Star Wars

Πριν μερικές ημέρες διέρρευσαν πληροφορίες για τις αμοιβές των ηθοποιών της ταινίας Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη Ξυπνάει. Σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά, οι ηθοποιοί αμείβονται πολύ πολύ αδρά. Ειδικά αν είσαι ο Χάρισον Φορντ, που εισπράττει 60 φορές πολλαπλάσια της αντίστοιχης των πρωτοεμφανιζόμενων Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα.

Σε ένα γαλαξία πολύ πολύ μακριά, οι ηθοποιοί αμείβονται πολύ πολύ αδρά. Ειδικά αν είσαι ο Χάρισον Φορντ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η αμοιβή του Χάρισον Φορντ για τη συμμετοχή του ως «Χαν Σόλο» στην νέα ταινία «Star Wars, Επεισόδιο 7: Η δύναμη ξυπνάει», είναι σχεδον 60 φορές πολλαπλάσια της αντίστοιχης των πρωτοεμφανιζόμενων Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζον Μπογιέγκα.

Αλλά και περίπου 18 φορές υψηλότερη της αντίστοιχης αμοιβής που θα λάβει η (εξίσου… βετεράνος) Κάρι Φίσερ για τον ρόλο της ως «Πριγκίπισσα Λέια Οργκάνα».

Σύμφωνα πάντα με την βρετανική εφημερίδα, o 73χρονος Φορντ θα εισπράξει 22,7 εκατ. ευρώ για το ρόλο του Χαν Σόλο. Επίσης, έχει λαμβάνειν και το 0,5% από τα συνολικά κέρδη της ταινίας, ποσό που υπολογίζεται στο 1,7 δις ευρώ, ήτοι σύνολο 24,7 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα, δεν υπολογίζεται και τα χρήματα (1,36 εκατ. ευρώ) που ο Φορντ εισέπραξε ως αποζημίωση για τον τραυματισμό του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στα λονδρέζικα στούντιο Πάινγουντ, όταν κι έσπασε το πόδι του.

Ο Φορντ παίρνει 18 φορές τον μισθό της 59χρονης Φίσερ, η οποία θα λάβει για τον ρόλο της 1,36 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά στους νέους πρωταγωνιστές, την Ντέιζι Ρίντλεϊ και τον Τζον Μπογιέγκα, αυτοί θα πρέπει να ικανοποιηθούν με την αμοιβή των (μόλις) 408.000 ευρώ που έλαβαν για τους ρόλους τους, δηλαδή 60 φορές λιγότερα χρήματα απ’ ότι ο Φορντ.

Αν, ωστόσο, τα συνολικά κέρδη της ταινίας ξεπεράσουν τα 915 εκατομμύρια ευρώ στο box office, θα πάρουν και κάποιο μπόνους.

Τέλος, ο σκηνοθέτης της ταινίας, ο Τζέι Τζέι Άμπραμς (της τηλεοπτικής σειράς Lost) πληρώθηκε 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα λάβει και το 2% από το συνολικό box office της ταινίας.

Ο Φορντ είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος απ’ όλους επειδή «ο Χάρισον είναι το κλειδί της επιτυχίας αυτής της ταινίας. Είναι ο σύνδεσμος ανάμεσα στην παλιά γενιά και τη νέα. Ο Μάρκ Χάμιλ [σ.σ: που υποδύεται τον Λουκ Σκάιγουόκερ] και η Κάρι Φίσερ ήταν αρκετά καλοί να τους έχουμε αλλά η ταινία θα μπορούσε να κάνει και χωρίς αυτούς. Όμως δεν θα τα είχαμε καταφέρει χωρίς τον Χάρισον Φορντ», δήλωσε, διατηρώντας την ανωνυμία του, ένας άνθρωπος της Disney που κρύβεται πίσω από την παραγωγή του φιλμ.

Σημειώνουμε πως το 1976, ο, τότε άγνωστος στο Χόλιγουντ, Φορντ είχε λάβει μόλις 9.500 ευρώ αμοιβή για την πρώτη ταινία της σειράς.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Τσάβαλος

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024