Ένα ασυνήθιστο για τον φωτογραφικό φακό θέαμα, μια εντυπωσιακή ηλεκτρική καταιγίδα, απαθανάτισε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Σάμο ο ερασιτέχνης φωτογράφος Μανόλης Θράβαλος (Shamanos).

Όπως την περιγράφει ο ίδιος, «ήταν τοπική και εξαιρετικά βίαιη. Δημιουργήθηκε γύρω στις δύο τα ξημερώματα πάνω από το νησί και, πέρα από την πολύ δυνατή βροχή και το χαλάζι που κράτησαν για ώρα, κυρίως στα ανατολικά του νησιού, συνοδευόταν και από αναρίθμητα ηλεκτρικά!

Ανεβαίνοντας στη Μονή της Ζωοδόχου Πηγής, αντίκρισα ένα φαντασμαγορικό θέαμα που με κράτησε εκεί πάνω μέχρι τις 6.30 το πρωί. Η καταιγίδα μόλις που είχε απομακρυνθεί προς τα ανατολικά, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να πιάσω αυτόν τον κεραυνό που έπεσε στην περιοχή του Ποσειδωνίου».

Βγάζοντας συνεχόμενες φωτογραφίες από την καταιγίδα που απομακρυνόταν προς την Τουρκία, ο Μανόλης Θράβαλος ετοίμασε κι ένα μικρό time-lapse, ένα βίντεο που αποτελείται από φωτογραφίες σε γρήγορη εναλλαγή.

«Απίστευτη η δυναμική της καταιγίδας με συνεχόμενες λάμψεις. Κατά διαστήματα κεραυνοί έπεφταν σε απόσταση χιλιομέτρων. Καταιγίδa-«λαμπατέρ» και από πάνω τα αστέρια…» περιγράφει ο χομπίστας φωτογράφος που τράβηξε τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας