Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ουσίας η… μάρκετινγκ η πρώτη μεταγραφή Κινέζου στη Ρεάλ;

Ουσίας η… μάρκετινγκ η πρώτη μεταγραφή Κινέζου στη Ρεάλ;

Η Ρεάλ Μαδρίτης αγόρασε τον πρώτο Κινέζο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της. Πρόκειται για τον 18χρονο Λιν Λιανγκμινγκ της Γκουαντζού, που αποκτήθηκε από τους Μαδριλένους με 300.000 ευρώ. Κάποιοι ισχυρίζονται ήδη πως πρόκειται περισσότερο για μία μεταγραφή περισσότερο μάρκετινγκ, παρά ουσίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης αγόρασε τον πρώτο Κινέζο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της. Πρόκειται για τον 18χρονο Λιν Λιανγκμινγκ της Γκουαντζού, που αποκτήθηκε από τους Μαδριλένους με 300.000 ευρώ.

Κάποιοι ισχυρίζονται ήδη πως πρόκειται περισσότερο για μία μεταγραφή περισσότερο μάρκετινγκ, παρά ουσίας.

Δεν είναι κρυφό, πως η αγορά της Κίνας, καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις σκέψεις των ηγετών πολλών ευρωπαικών ομάδων. Η Ρεάλ είχε ένα λόγο επιπλέον, μίας και είναι η πρώτη ομάδα που έσπασε το φράγμα των 500.000.000 ευρώ σε πωλήσεις στην Ασία.

Ετσι ο Φλορεντίνο Πέρεθ, δεν χρειάστηκε να σκεφτεί πολύ, πριν προσφέρει στον νεαρό Λιν συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών και στην ομάδα του 300.000 ευρώ.

Μία συμφωνία που δεν εντάσσεται στην συνεργασία της Ρεάλ στο Γκουαντζού με την Εβεργκράντε, για δημιουργία σχολών ποδοσφαίρου στην Κίνα, δεδομένου ότι η πρώην -πλέον- ομάδα του Λιν, είναι η άλλη της πόλης.

Εκείνος με την σειρά του θα ενταχθεί στην ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης, θα αγωνιστεί στο σχετικό ευρωπαικό πρωτάθλημα και εάν του επιτρέπει το επίπεδό του θα ανέβει στην συνέχεια στην πρώτη ομάδα. Πάντως οι συστάσεις ήταν καλές, μιας και ο Λιν συγκέντρωσε προσοχή και ενδιαφέρον στο πρόσφατο τουρνουά για παίκτες κάτω των 19 ετών, που έγινε στην Σλοβακία.

Υπήρξαν δύο προτάσεις και τελικά επιλέχθηκε αυτή των 10 φορές πρωταθλητών Ευρώπης.

Εξακολουθεί έτσι, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca», η πολιτική της Ρεάλ να αγοράζει ορισμένους από τους πιο υποσχόμενους νέους σε όλο τον κόσμο: από τον Οντεγκάαρντ, πιτσιρικά που αποκτήθηκε με 4 εκατ. ευρώ από την Στρομσγκόντσετ, στον Μάρκο Ασένσιο που έφτασε από τη Μαγιόρκα με 3,9 εκατ. ευρώ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης, στο πλαίσιο περιοδείας της στην Κίνα, θα αγωνιστεί στις 27 Ιουλίου με την Ιντερ και τρεις ημέρες αργότερα με τη Μίλαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Only in

Το μεταναστευτικό, η Ακροδεξιά και η κρίση ταυτότητας της Ευρώπης

Όταν η πολυθρύλητη «ευρωπαϊκή αλληλεγγύη» μπαίνει για πολλοστή φορά στο «ζύγι» της δυστοπικής μικροπολιτικής

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024