Επιβεβαιώθηκε στις 8 Ιουλίου η απόλυση 7.800 υπαλλήλων της Microsoft, κυρίως από τον τομέα κινητών τηλεφώνων. Παράλληλα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα εγγράψει απομείωση 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για περιουσιακά στοιχεία που σχετίζονται με την εξαγορά του τμήματος συσκευών και υπηρεσιών της Nokia Devices and Services, επιπλέον $750-$850 εκατομμυρίων, κόστους αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της. Όλες οι σχετικές διαδικασίες θα ολοκληρωθούν ω επί το πλείστον πριν το τέλος του 2015.

Διαβάστε την επιστολή του Σάτια Ναντέλλα προς τους υπαλλήλους της Microsoft.

Νωρίτερα, η εφημερίδα New York Times είχε μεταδώσει την πληροφορία για τον επικείμενο νέο γύρο απολύσεων, σε μια προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τα κόστη της περαιτέρω. Αυτός ο γύρος θα προστεθεί στις 18.000 απώλειες θέσεων εργασίας που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014. Επρόκειτο για το 14% του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, με τον τελευταίο γύρο των απολύσεων αυτών να θεωρείται αυτός του Απριλίου 2015.

Οι απολύσεις αφορούν υπαλλήλους στον τομέα του hardware αλλά όχι μόνο -αφορούν και τον τομέα των smartphone που βρίσκεται στα χέρια της Microsoft μετά την εξαγορά της Nokia. Ο Στέφεν Έλοπ, επικεφαλής της Nokia και νωρίτερα στέλεχος της Microsoft, καθώς και τρία ακόμα υψηλόβαθμα στελέχη έγινε γνωστό τον Ιούνιο ότι φεύγουν από την εταιρεία. 

Οι απολύσεις εντάσσονται στην προσπάθεια της εταιρείας να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία παροχής υπηρεσιών από το επονομαζόμενο cloud και να εκμεταλλευτεί την εξαγορά της Nokia για να εδραιωθεί στην αγορά των φορητών συσκευών.

Ειδήσεις06/4/2015 15:24

Επέτειο 40 χρόνων από την σύστασή της γιόρτασε η Microsoft στις 4 Απριλίου. Ο Μπιλ Γκέιτς, με επιστολή του στους εργαζόμενους της εταιρείας που ίδρυσε το 1975, δηλώνει πως σκέφτεται  περισσότερο το μέλλον της Microsoft, παρά το παρελθόν της.  

Ειδήσεις27/1/2015 14:29

H Microsoft ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο του 2014, με υψηλότερα από τα αναμενόμενα έσοδα 25,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, τα κέρδη μειώθηκαν στα 5,86 δισεκατομμύρια, μειωμένα κατά 10 περίπου ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου τ…  

Αναλύσεις, 05/2/2014 12:14

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι ο άνθρωπος που έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά του με την Microsoft από την ίδρυσή της το 1975. Ήταν ο επικεφαλής της έως το 2000, όταν παρέδωσε τα ηνία στον Στήβεν Μπάλμερ και ουσιαστικά έπαψε να εργάζεται εκεί το 2008, αν και διατηρούσε την θέση του προέδρου. Τώρα, ο 59χρονος…  

Ειδήσεις04/2/2014 16:30

Η Microsoft επιβεβαίωσε τις φήμες που έφεραν τον Satya Nadella, επικεφαλής του τμήματος Cloud and Enterprise να διαδέχεται τον Στήβεν Μπάλμπερ στην θέση του διεθύνοντος συμβούλου της εταιρείας. Ο Ινδός Ναντέλλα έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις στην Microsoft όπου απασχολείται επί 22 χρόνια.

In.gr Τεχνολογία

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο