Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για χρήση τεχνολογιών χωρίς άδεια κατηγορεί την Apple η Ericsson

Για χρήση τεχνολογιών χωρίς άδεια κατηγορεί την Apple η Ericsson

Η Ericsson δημοσιοποίησε ότι διεκδικεί από την Apple δικαιώματα για την χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών της που αξιοποιούνται επί χρόνια χωρίς άδεια στα iPhone. Το ύψος των δικαιωμάτων υπολογίζεται μεταξύ 240 και 725 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από την Apple, ποσό που εξαρτάται αφενός από το συμφωνηθέν κόστος της άδειας χρήσης των τεχνολογιών ανά smartphone αφετέρου, από το επίπεδο πωλήσεών τους.

Η Ericsson δημοσιοποίησε ότι διεκδικεί από την Apple δικαιώματα για την χρήση κατοχυρωμένων τεχνολογιών της που αξιοποιούνται χωρίς άδεια στα iPhone. Το ύψος των δικαιωμάτων υπολογίζεται μεταξύ 240 και 725 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως από την Apple, ποσό που εξαρτάται αφενός από το συμφωνηθέν κόστος της άδειας χρήσης των τεχνολογιών ανά smartphone αφετέρου, από το επίπεδο πωλήσεών τους.

Η σουηδική εταιρεία κατασκευής εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών θα διεκδικήσει την αποζημίωσή της μέσω δικαστηρίων, σε Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία. Προηγουμένως, η Ericsson δηλώνει ότι επί δύο χρόνια προτείνει σχετική διεθνή συμφωνία για την αποκατάσταση της σχέσης της με την Apple, ωστόσο η προθεσμία παρήλθε άκαρπη. Ο επικεφαλής του τμήματος της Ericsson, Kasim Alfalahi (Chief Intellectual Property Officer), δηλώνει στο Reuters πως «η Apple συνεχίζει να αποκομίζει κέρδη από την τεχνολογία της Ericsson, χωρίς έγκυρη άδεια» χρήσης των τεχνολογιών της. Ο κος Alfalahi αναφέρεται σε τεχνολογίες που σχετίζονται με την επικοινωνία μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας 2G και 4G/LTE.

Οι δύο εταιρείες βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη από τα μέσα Ιανουαρίου και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η Ericsson απάντησε με τον ίδιο τρόπο σε μήνυση της Apple.
Το 2014, η Samsung Electronics έληξε την διαμάχη της με την Ericsson καταβάλλοντας 650 εκατομμύρια δολάρια και δικαιώματα ετών για εκμετάλλευση πατεντών στον σουηδό κατασκευαστή.

In.gr Τεχνολογία

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024