Όπως είχε γίνει γνωστό τον Μάιο, το Skype ξεκίνησε να μεταφράζει σε πραγματικό χρόνο τις πρώτες γλώσσες. Ο Skype Translator αντιμετωπίζει την πρόκληση της μετάφρασης από/σε την αγγλική και την ισπανική γλώσσα και η μηχανή του μαθαίνει και βελτιώνεται με κάθε βιντεοκλήση που ενεργοποιείται, όπως άλλωστε θα κάνει πάντα, ακόμα και όταν περάσει από την δοκιμαστική φάση.

H εταιρεία επισημαίνει ότι η μετάφραση από την μία γλώσσα στην άλλη γίνεται περίπου σε πραγματικό χρόνο και έτσι οι συνομιλητές μιλούν και ακούν την γλώσσα τους κατά την διάρκεια της βιντεοκλήσης.

Επίσης, στην οθόνη εμφανίζεται η μετάφραση της συζήτησης, η οποία μπορεί επίσης να αποθηκευτεί.

Τα γραπτά μηνύματα μπορούν να μεταφραστούν σε/από περισσότερες από 40 γλώσσες, ενώ οι μόνες γλώσσες που μπορούν να μεταφραστούν, προς το παρόν, από την ομιλία είναι η αγγλική και η ισπανική.

Οι χρήστες που θα εγγραφούν για να δοκιμάσουν το Skype Translator Preview καλούνται να αξιολογήσουν την μετάφραση τους για να συμβάλλουν στην βελτίωση του.

Διαβάστε επίσης μερικά από τα σημαντικότερα θέματα σχετικά με την τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας στο tech.in.gr:

Πραγματικά παραδείγματα έδωσε ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος της Intel της τεχνολογίας Real Sense, με την οποία στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον θα μπορούμε να μιλάμε στους υπολογιστές μας, να μεταδίδουμε ζωντανά σε πραγματικό χρόνο 3D, να παίζουμε βιντεοπαιχνίδια με τα χέρια και τα δάκτυλά μας, να ζωντανεύουμε τις εικόνες ενός έντυπου παιδικού παραμυθιού και να επεμβαίνει το παιδί με αυτές. Όλα αυτά, δεν έκαναν καμία εντύπωση στο 5χρονο κορίτσι που συμμετείχε στην επίδειξη του Μούλι Ίντεν.

Η Google φιλοδοξεί να αναπτύξει τεχνολογίες αναγνώρισης ομιλίας και ορθής απόκρισης σε φωνητικές εντολές τόσο ισχυρές ώστε να καταστεί εφικτή η χρήση υπολογιστών χωρίς οθόνη. Μάλιστα, ο γίγαντας του Διαδικτύου θα επιστρατεύει όλες τις πληροφορίες που μπορεί να ανακαλέσει για να εκτιμήσει σωστά τι μπορεί να ζητάει ο εντολέας του συστήματος -ίσως καλύτερα απ’ότι ένα ανθρώπινο ον.

Καλά κρυμμένο μυστικό παραμένει η φόρμουλα με την οποία η μηχανή αναζήτηση της Google επιστρέφει αποτελέσματα ήδη από τον Αύγουστο του 2013, στα πιο σύνθετα ερωτήματα που υποβάλλουν πλέον οι χρήστες της ακόμα και με προφορικό λόγο από smartphone και tablet. Η Google περιορίστηκε να ανακοινώσει την μετάβαση από το αλγόριθμο της «καφεΐνης» στον αλγόριθμο του «κολιμπρί» (ονομάστηκε Hummingbird), αποκαλώντας την αλλαγή το αποκορύφωμα της δουλειάς των μηχανικών της από την σύστασή της, πριν από 15 χρόνια.

Με το πρώτο άγγιγμα ενός tablet γεννήθηκε η γενιά που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ πληκτρολόγιο, σύμφωνα με όσα καταθέτουν στην εκπομπή Mobile Insights της Intel οι ειδικοί που συναντήθηκαν στο συνέδριο Mobile World Congress 2013 στην Βαρκελώνη. Στο μέλλον, θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε άλλες φυσικές, ανθρώπινες μεθόδους επικοινωνίας με τις μηχανές λένε, όπως με την φωνή, τις χειρονομίες ή ακόμα και τις γκριμάτσες μας.

In.gr Τεχνολογία