Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Το tech.in.gr προτείνει Δώρα Τεχνολογίας

Το tech.in.gr προτείνει Δώρα Τεχνολογίας

Τα δώρα τεχνολογίας προκαλούν ιδιαίτερη ευχαρίστηση και ακόμα κι αν επιλέξετε ένα... γιου-εσ-μπάκι των 7,5 ευρώ ο αποδέκτης θα ενθουσιαστεί.

Τα δώρα τεχνολογίας προκαλούν ιδιαίτερη ευχαρίστηση, ακόμα κι αν επιλέξετε ένα… γιου-εσ-μπάκι των 7,5 ευρώ. Μπορεί αυτό το USB stick που λέγαμε να είναι ένα μικρό, φθηνό δωράκι, θα αποδειχτεί όμως, μια πολύ ωραία επιλογή εάν διαλέξετε το κατάλληλο σχέδιο -όχι, όχι, μην διαλέξετε USB… δάχτυλο!

Διαλέξτε ένα που ταιριάζει στο προφίλ του αποδέκτη -μπορείτε να βάλετε ένα… μονόπετρο στο USB δάκτυλο, αλλά και πάλι, κακόγουστο θα είναι-, γεμίστε το με φωτογραφίες και βιντεάκια που εμφανίζεστε μαζί και προχωρήστε στο δώρο του επόμενου αγαπημένου σας προσώπου.

Eιρήσθω εν παρόδω, USB stick δεν σημαίνει απαραίτητα φτηνό: στην αγορά θα βρείτε στικάκια με χωρητικότητα ακόμα και μισού terrabyte, μόνο που η μνήμη-μινιατούρα που διαβάζει και γράφει τόσο γρήγορα θα σας κόστιζε περισσότερα από 600 ευρώ!

Αν μπορείτε να ξοδέψετε κάτι παραπάνω από 50 ευρώ, διαλέξτε έναν δίσκο SSD και επιλέξτε την χωρητικότητα που σηκώνει η τσέπη σας για δώρο. Οι επιδόσεις του συστήματος του αποδέκτη του δώρου θα σημειώσουν σημαντική βελτίωση και θα σας θυμάται κάθε φορά που θα κάνει τάχιστα boot! Δεν χρειάζεται καν να αναζητήσετε τον καλύτερο στην αγορά, αφού οι ειδικοί θα σας πουν πως είναι άκρως ικανοποιητική η ποιότητα όλων αυτών των δίσκων που δεν έχουν μηχανικά μέρη και δεν είναι επιρρεπείς στους κραδασμούς.

Μην κάνετε δώρο κάρτα microSD σε χρήστη iPhone, εκτός εάν θέλετε να τον/την πειράξετε 🙂 Προτιμήστε το Kingston MobileLite Wireless που θα αποθηκεύσει έξτρα ταινίες και θα τις στέλνει ασύρματα προς προβολή σε τρεις συσκευές μέσω WiFi.

Εάν αναζητάτε ένα δώρο για παιδιά (μικρά ή μεγάλα) και στο σπίτι που θα το προσφέρετε υπάρχει smartphone ή tablet με Android, τότε αναζητήστε διάφορα Apptoys (δείτε μια λίστα στο expansys.com.gr). Δείτε για παράδειγμα, το BeeWi Bluetooth Fiat 500, ένα φιατάκι που ελέγχεται από το smartphone:

Εάν ψάχνετε κάτι για iPhone, μας άρεσε το Logitech PowerShell, ένα πρωτότυπο χειριστήριο παιχνιδιών για iPhone (και έξτρα μπαταρία) που κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

Ένα από όσα μάθαμε την φετινή χρονιά ήταν ότι τα (μεγάλα) tablet είναι η βάση για τα σύγχρονα επιτραπέζια παιχνίδια. Εάν λοιπόν το παιδί (μικρό ή μεγάλο) έχει tablet, τότε πρέπει να δείτε τα AppMates της Disney Pixar:

ή τα φυσικά παιχνίδια της Mattel για tablet, Hotweels, Batman, Monster High, Fruit Ninja, Cut the Rope κ.λπ.

Εάν ο φίλος ή η φίλη σας έχει iPhone, τότε επιλέξτε είτε κάποια ωραία προστατευτική θήκη, ένα πενάκι για χειρόγραφες σημειώσεις ή άλλα αξεσουάρ. Στo σάιτ της Document, Apple Premium Reseller, βρήκαμε ακόμα και γάντι Bluetooth (59 ευρώ) με ηχείο και ακουστικό, μαξιλάρι για να ακούτε μουσική χωρίς να φοράτε ακουστικά και άλλα έξυπνα και ωραία γκατζετάκια.

Μια άλλη μάλλον καλή ιδέα, είναι τα iTunes/AppStore gift cards, δηλαδή οι προπληρωμένες κάρτες για αγορές εφαρμογών, ταινιών και μουσικής από τα καταστήματα εφαρμογών της Apple σε iPhone/iPad/Apple TV/iPod touch και Mac αντίστοιχα. Διατίθενται τουλάχιστον από το Golden-i και το iStorm 15, 25 και 50 ευρώ αντίστοιχα.

Μπορείτε επίσης να χαρίσετε αυτοκόλλητα εντοπισμού Bluetooth Stick-n-Find που μπορεί κανείς να κολλήσει σε οτιδήποτε χάνει συχνά ώστε να τα εντοπίζει με το iPhone του -ακόμα και την γάτα του. Τα βρήκαμε στo isystem.gr σε πακέτο των 2 στίκερ, αντί 50 περίπου ευρώ.

  • Χαρίστε ένα έξυνο ρολόι, ένα smart watch! Εάν θέλετε να χαρίσετε ρολόι σε geek, τότε μπορείτε να προσφέρετε με 100 περίπου ευρώ το Cookoo smartwatch (συμβατό με iPhone και smartphone με Android, αν και με την νεότερη έκδοση του λειτουργικού, 4.3). Εάν προτίθεστε να διαθέσετε περισσότερα, δείτε το Sony Smartwatch 2 ή το Samsung Galaxy Gear (με κόστος γύρω στα €300).

Αν ο φίλος ή η φίλη σας ασχολείται με την φωτογραφία, θα εκτιμούσε έναν «τηλεφακό» που θα δώσει στο iPhone του/της την δυνατότητα να κάνει zoom ή ένα επιτραπέζιο τρίποδο! Αν παίζει ηλεκτρική κιθάρα ή μπάσο, αναζητήστε αξεσουάρ διασύνδεσης με το τηλέφωνο ή το iPad, όπως το iRIG που βρήκαμε στην Document.

Αν στρέφεστε στην αγορά φωτογραφικής μηχανής, αναζητήστε μια που τραβάει και καλό βίντεο, ακόμα κι αν αυτή η.. παραξενιά σάς στοιχίσει μερικές δεκάδες ευρώ παραπάνω. Θυμηθείτε επίσης πως, ακόμα και οι επαγγελματίες τρέμουν κατά την λήψη και βγάζουν κουνημένες φωτογραφίες, οπότε επιλέξτε μια μηχανή που έχει σταθεροποιητή εικόνας. Πολλοί θα εκτιμούσαν το μεγάλο οπτικό zoom. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Olympus SP – 82OUZ (40x) που θα την βρείτε σε πολλά καταστήματα σε τιμές που ξεκινούν από τα 160 ευρώ.

ΟΚ, ξέρουμε, θέλετε tablet!

    Αναμφισβήτητα, αυτή την εορταστική περίοδο τα tablet θα έχουν την τιμητική τους, τουλάχιστον στις επιστολές πολλών παιδιών προς τον Άι Βασίλη (και μην μας πείτε ότι δεν υπάρχει). Στην ελληνική αγορά του 2013, θα βρείτε πολλά tablet 7 ιντσών στις χαμηλότερες τιμές (περί τα 70 ευρώ), φτιαγμένα ως επί το πλείστον από ξωτικά-Κινέζους.

      Θα βρείτε επίσης και tablet ειδικά διαμορφωμένα για παιδιά. Το Πλαίσιο, για παράδειγμα, είδαμε ότι προτείνει ένα Turbo-X στις 5 ίντσες. Νωρίτερα είχαν έρθει και τα ισπανικά Paquito από το Imaginarium που τρέχουν Android 4.2 πίσω από το δικό τους MagicOS. Έχουν ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, και οι τιμές τους δεν είναι τόσο χαμηλές όσο νομίζετε: ξεκινούν από τα 179 ευρώ για το Paquito mini των 8 ιντσών και φτάνουν τα 249 ευρώ για το SuperPaquito. Αυτό που μας αρέσει είναι ότι το περιβάλλον τους είναι προσανατολισμένο στην χρήση από παιδιά 6 ετών και άνω, και ίσως αυτό να καθησυχάσει πολλούς γονείς που δεν έχουν τις γνώσεις ή το χρόνο να επιθεωρούν διαρκώς την χρήση του tablet από το παιδί. Το μέτρο που πολλοί από εμάς τους τεχνο-κάτι βάζουμε είναι η τιμή του iPad mini (έστω του πρώτου μοντέλου) όταν συζητάμε για tablet στις 8 ίντσες, το οποίο σημειώστε πως κοστίζει πλέον λιγότερο από 300 ευρώ. Επίσης, όσοι προτιμάμε Android, κοιτάμε την τιμή του νεότερου Asus Nexus 7, η οποία έχει επίσης πέσει κοντά στα 250 ευρώ.

        Επειδή οι πιθανότητες να δοκιμάσετε τι σημαίνει tablet και να κάνετε το χατίρι του παιδιού μάλλον θα σας κάνουν να στραφείτε σε ένα μικρό φτηνό tablet που κάνει τη δουλειά του, σας προειδοποιούμε πως, τουλάχιστον στα περισσότερα από αυτά, το πρώτο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε είναι η απουσία του επίσημου καταστήματος της Google, του Play Store, το οποίο αργά ή γρήγορα θα χρειαστείτε. Πολλοί έμποροι που κάνουν την δική τους οικονομική πρόταση έχουν προετοιμαστεί να αντιμετωπίσουν αυτά τα αιτήματα και αν το ζητήσετε θα σας στείλουν ένα «image» και οδηγίες για να το εγκαταστήσετε.

        • Δείτε και το ZTE 8SQ, ένα τετραπύρηνο tablet 8 ιντσών με οθόνη IPS, δηλαδή ευκρινή υπό μεγάλη γωνία, που πωλείται αποκλειστικά στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στα 130 περίπου ευρώ.

        Διαβάστε στο tech.in.gr: Τι πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε φτηνό tablet (δώστε έμφαση στα σχόλια των αναγνωστών που μοιράστηκαν μαζί μας την εμπειρία τους).

        Σε ότι αφορά στα φθηνά tablet, σας μεταφέρουμε από την εμπειρία μας πως συχνά η μπαταρία τους εξαντλείται γρήγορα -ενοχλητικό εάν σκόπευες να το δώσεις στο παιδί για να εξασφαλίσεις μια δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ώστε να οδηγείς ανενόχλητος.

        Επίσης, τα παιδιά ενοχλούνται περισσότερο από τις τεχνολογικές ατέλειες για τις οποίες εσείς μπορείτε να δείχνετε επιείκια: ενοχλητικές είναι οι διαφημίσεις και οι παραπομπές για αγορές μέσα από το παιχνίδι (Buy to Unlock), όπως και οι παραπομπές για αξιολόγηση της εφαρμογής (Rate!) ή αγοράς περισσότερων (More Free Games!). Αυτό βέβαια δεν θα πρέπει να αποδίδεται στην τιμή του tablet -και το πιο ακριβό Androidές να επιλέξετε, δεν θα απαλλαγείτε από αυτές τις ενοχλήσεις.

        Πάντως, πριν δώσετε το tablet στο παιδί, φροντίστε να κατεβάσετε μια εφαρμογή γονικού ελέγχου. Η εφαρμογή αυτή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε να είναι διαθέσιμες και ορατές για το παιδί μόνο οι εφαρμογές που έχετε προηγουμένως επιλέξει. Εάν διαλέξατε ταμπλέτα με Android 4.3 JellyBean, μπορείτε να ορίσετε τα λεγόμενα Restricted Profiles. Διαφορετικά, θα πρέπει να μεταβείτε στα Settings του Play Store και στα User Controls (Στοιχεία Ελέγχου Χρήστη) για το φιλτράρισμα του περιεχομένου και κυρίως, για να ορίσετε ότι θέλετε να ζητάει τον κωδικό σας πριν χρεωθεί η πιστωτική σας κάρτα για αγορές app ή -συχνό φαινόμενο στα app για παιιδιά- πριν το παιδί σας αγοράσει κάτι μέσα από το app που του έχετε επιτρέψει να χρησιμοποιεί ή να παίζει (τα in-app purchases έχουν φουσκώσει αρκετούς λογαριασμούς).

        Από τα εξαιρετικά οικονομικά tablet που έχουμε δει, μας αρέσουν τα προσεκτικά επιλεγμένα VERO tablet για… την σωτήρια υποστήριξη από το forum.

        Πάντως, η αγορά «επώνυμου» tablet παραμένει ακριβό δώρο. Το δεύτερο iPad mini των 7,9 ιντσών, το μεγάλο iPad Air, το Samsung Galaxy Note 3, το Nexus 7 και άλλα μοντέλα γνωστών κατασκευαστών, νέα ή παλιά, διατίθενται σε τιμές πάνω από τα 250-300 ευρώ.

        Ομοίως, ανάλογα με το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στο οποίο είστε συνδρομητές μπορείτε να διερευνήσετε τις τρέχουσες προσφορές για tablet.

        • Εάν για παράδειγμα, θέλετε να αποκτήσετε εσείς σταθερά πρόσβαση στο Ίντερνετ μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή χρειάζεστε Mobile Broadband, και θέλετε να χαρίσετε σε κάποιον άλλο το tablet, θα βρείτε επιδοτούμενες αγορές tablet. Για παράδειγμα, η Vodafone έχει συνεργαστεί με τη Lenovo και δίνει με κάθε συνδρομή σημαντικά φθηνότερα δύο tablet της ως Smart Tab-δείτε τα.

        Δείτε τις προσφορές των καταστημάτων στο tech.in.gr πριν διαλέξετε!

          In.gr Τεχνολογία

          Only in

          Δημήτρης Ψαθάς: Αίσχη και ντροπές της επταετίας

          «Γινόντουσαν τέτοια πράματα;»

          Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

          in.gr | Ταυτότητα

          Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

          Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

          Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

          Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

          Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

          ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

          Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

          ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

          Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024