Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τετραπύρηνα smartphone 6» προμηνύει η 3η έκδοση των Windows Phone 8

Τετραπύρηνα smartphone 6» προμηνύει η 3η έκδοση των Windows Phone 8

Η τρίτη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος που προτείνει η Microsoft στους χρήστες smartphone φέρνει υποστήριξη για σημαντικά μεγαλύτερες οθόνες, προμηνύοντας υβριδικά smartphone 6 ιντσών που πλησιάζουν το μέγεθος των tablet. Επιπλέον, τα smartphone με Windows Phone 8, update 3 υποστηρίζουν τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 800.

Η τρίτη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος που προτείνει η Microsoft στους χρήστες smartphone φέρνει υποστήριξη για σημαντικά μεγαλύτερες οθόνες, προμηνύοντας υβριδικά smartphone 6 ιντσών που πλησιάζουν το μέγεθος των tablet (7»+). Επιπλέον, τα smartphone με Windows Phone 8, update 3 φέρνουν την υποστηρίζουν για τον τετραπύρηνο επεξεργαστή της Qualcomm, Snapdragon 800, o οποίος βρίσκεται στα smartphone υψηλών προδιαγραφών του ανταγωνισμού (όπως στο LG G2 των 5,2 ιντσών, και στο Sony Xperia Z1 Ultra των 6,4»). Προς το παρόν, τα smartphone του μεγαλύτερου συνεργάτη της Microsoft στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, δηλαδή τα Nokia Lumia περιορίζονται σε διπύρηνους επεξεργαστές (το τμήμα κινητών τηλεφώνων της Nokia πέρασε πρόσφατα στα χέρια της Microsoft).

H υποστήριξη οθονών μεγαλύτερης διαγωνίου (5 και 6 ιντσών) από το λειτουργικό σύστημα μεταφράζεται στην δυνατότητα να χωρούν στην μοναδική αρχική οθόνη των Windows Phone έως και έξι «καρφιτσωμένες» συντομεύσεις (τα λεγόμενα tiles, διαθέσιμα σε τρία μεγέθη) σε αυτή (για την άμεση πρόσβαση σε πρόσωπα, πληροφορίες και μικροεφαρμογές. Ανάλογα θα προσαρμόζεται επίσης το μέγεθος των apps και οι συλλογές (hubs) που συνοδεύουν τα Windows Phone 8, δηλαδή e-mail, Photos, People, Music και Videos. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στα κινητά με Android, η μεγαλύτερη επιφάνεια της οθόνης αξιοποιείται προσθέτοντας μια επιπλέον, τρίτη στήλη από tiles στην αρχική οθόνη, χωρίς απαραίτητα να μεγαλώνουν τα εικονίδια ή η γραμματοσειρά. Στα κινητά με Android υπάρχουν πολλαπλές αρχικές οθόνες που μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις συνήθειες του χρήστη.

H ενημέρωση των Windows Phone 8 θα αρχίσει να διατίθεται σταδιακά τους επόμενους μήνες, ανακοίνωσε η Microsoft.

In.gr Τεχνολογία

Only in

Εκρηκτικό κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ στην Πολιτική Γραμματεία

H Όλγα Γεροβασίλη βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης καταγγέλλοντας τις διαρροές ως συνειδητό τορπιλισμό της διαδικασίας και μάλιστα με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024