Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς  συμφώνησαν για μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας κυρίως στην περιφέρεια. Η υλοποίηση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δημιουργία  νέας εταιρείας υψηλής τεχνολογίας, για το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης, με ίσο ποσοστό μεριδίου για τα δύο μέρη. «θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές» δηλώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους.

Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς  συμφώνησαν για μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας κυρίως στην περιφέρεια, «με προοπτική δημιουργίας 650 νέων θέσεων εργασίας», όπως αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωσή τους.
 

  • Η Vodafone Ελλάδας και η Wind Ελλάς συμφώνησαν για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας  2G/3G, κυρίως στην περιφέρεια και περιορισμένα σε μερικές αστικές περιοχές.

Η συνεργασία αυτή, προσθέτουν, θα επιταχύνει τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες κινητής επικοινωνίας και θα επιτρέψει τη σημαντική αύξηση ευρυζωνικών ταχυτήτων μέσω κινητού δικτύου, ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας.

Η Vodafone Ελλάδας διευκρινίζει πως θα συνεχίσει να έχει την αποκλειστική λειτουργία του 4G δικτύου της σε όλη την Ελλάδα. Αντίστοιχα η Wind Ελλάς συνεχίζει σύμφωνα με τον προγραμματισμό της το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου της στη χώρα, έχοντας ήδη ολοκληρώσει το 70% στις κύριες αστικές περιοχές.
 
Οι δύο πάροχοι εκτιμούν πως η συνεργασία τους για τη μερική κοινή χρήση του δικτύου κινητής επικοινωνίας «θα αποφέρει σημαντικά οφέλη  για τη χώρα, την οικονομία και τους συνδρομητές, ως αποτέλεσμα επενδύσεων που θα ξεπεράσουν τα 150  εκατομμύρια ευρώ στους κλάδους κατασκευών και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δημιουργώντας 650 νέες θέσεις εργασίας, κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα. Το πρόγραμμα επενδύσεων θα έχει επιπλέον έμμεσα οφέλη και για άλλους κλάδους της οικονομίας που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια ευρώ.»
 
Η υλοποίηση της συμφωνίας περιλαμβάνει τη δημιουργία  νέας εταιρείας  υψηλής τεχνολογίας, η οποία θα αναλάβει το σχεδιασμό, ανάπτυξη και διαχείριση στο δίκτυο πρόσβασης, με ίσο ποσοστό μεριδίου για τα δύο μέρη, δηλαδή από 50%. Το προσωπικό της εταιρείας θα αποτελείται από εργαζόμενους και από τους δύο παρόχους, οι οποίοι  θα μεταφερθούν με τα υπάρχοντα εργασιακά τους δικαιώματα και τους όρους απασχόλησης.
 
Η συμφωνία τελεί υπό την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

In.gr Τεχνολογία

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr